Heerlijke caloriebommetjes bij Funky Freak

Wisten jullie dat wij een gezamenlijke lijst hebben met restaurants en eettentjes waar we graag willen eten? Vaak zien we een aankondiging op Facebook voorbij komen en dan taggen we elkaar erin. Omdat Deveny nogal van overzicht houdt, is zij toen begonnen met het bijhouden van een lijstje. Tegenwoordig taggen of appen we elkaar alleen nog maar met een duidelijke, bondige tekst die neerkomt op: “Lijstje?” 

Zo stond Funky Freak ook al even op ons lijstje. Toen we wisten dat het eindelijk open was, trommelden we onze Mattie Maaike op om bij te kletsen onder het genot van suiker, zoetigheid en fruit. Tijd voor een sugar rush! 

Bij Funky Freak moet je niet gaan eten als je aan het tellen van calorieën of een Weight Watchers programma doet. Wij waren de tel al kwijt toen we de menukaart zagen. Bij Funky Freak kun je terecht voor crêpes, freakshakes, heel veel chocolade, tosti’s, panini’s, sapjes, smoothies en koffie. Alles wat lekker is, alles wat ongezond is in een stripboek-achtige inrichting. 

Als je het begrip freakshake niet kent, dan leggen we je dat met alle liefde uit. Een freakshake is een opgepimpte milkshake. Je krijgt niet alleen een heerlijke, verse milkshake,maar vaak is het glas besmeerd met chocolade en eventuele andere zoetigheden, steekt er een flinke toef slagroom bovenuit en steekt er daar weer van alles in en uit, zoals koekjes, chocola of spekjes. Het is een overload aan suiker en een feestje voor het oog (of je Instagram feed). 

Wij wisten al snel dat we allebei voor een crêpe, een freakshake en een stukje baklava gingen en hadden bijna dezelfde bestelling. Allebei kozen we voor de crêpe aardbei & Bueno. Alleen koos Deveny voor de Oreo freakshake en Leonie voor de M&M versie. Mattie Maaike ging voor de ultieme bananen combo; ze had de fruitsushi en een smoothie met banaan en kokos. En dat was allemaal een hele goede beslissing.

Onze aardbei & Bueno crêpe bevatte niet een paar lullige stukjes bueno en twee aardbeien, maar een volledige verpakking Kinder Bueno en een goede hoeveelheid aardbeien. De crêpe is groot en smaakvol. Dat geldt ook gelijk voor de freakshake. En niet alleen die freakshakes zien er spectaculair en insta-perfect uit, ook de crêpes en fruitsushi zijn prachtig opgemaakt. Dit is wat van die wafels & nutella-zaakjes uit Amsterdam (waarbij alles geweldig lijkt, maar het een toeristische oplichting blijkt te zijn) willen zijn, maar nooit zullen zijn. Onze combinatie van crêpes, freakshakes en baklava is geen cheatday voor pussy’s, maar voor pro’s. We hebben absoluut geen spijt. 

De fruitsushi van Maaike is gevuld met banaan en nutella en doet qua aankleding niet onder voor de crêpes. Ook kreeg ze er (heel origineel bedacht) ‘soja saus’ bij om haar sushi in te dippen, oftewel; chocoladesaus. Deze saus was in tegenstelling tot de rest van ons eten een klein beetje een tegenvaller. Het was vrij veel, maar smaakte een beetje naar gesmolten kersenbonbons. Dat is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak, maar we kennen eigenlijk niemand die kersenbonbons nou echt lekker vindt. 

Wat ons wel opviel is dat er geen vegetarische opties tussen de tosti’s en panini’s staan op de menukaart. Nu is al het zoete (en dat is een flink aanbod) natuurlijk wel vegetarisch, maar voor een hartig broodje kun je er dus als vegetariër niet terecht. Aan de andere kant: er zijn genoeg zaakjes voor warme, hartige broodjes in Groningen, maar er zijn er niet zoveel voor de zoete hemel die Funky Freak vormt. Funky Freak is dus volgens ons een dikke, vette, suikerrijke aanrader wanneer je van zoetigheid houdt! Want we zullen maar geloven wat Mary Poppins zong: “A spoonful of sugar makes the medicine go down…” 

Hebben we je zoete trek wakker gemaakt? (sorry, not sorry). Funky Freak vind je aan de Stoeldraaierstraat in Groningen.

Eén gedachte over “Heerlijke caloriebommetjes bij Funky Freak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s