Arabische High Tea bij Tajine

De klassieke high tea kent iedereen wel. Via Social Deal kwam Deveny bij een Arabische high tea bij Tajine in Groningen en er was maar weinig (zeg maar niks) nodig om Leonie over te halen dit uit te gaan proberen. Na even zoeken naar een datum en tijd waarop we allebei konden, zouden we eindelijk gaan. En toen kwam Corona… 

Corona zorgde voor een voor- en een nadeel. Allebei vonden we het erg jammer dat we niet konden gaan high tea-en, maar het zorgde er wel voor dat we tijdens de crisis iets hadden om naar uit te kijken. Na ongeveer drie maanden was het afgelopen zaterdag eindelijk zover, maar nu rest ons eigenlijk één vraag. Was de high tea het wachten waard?

Voor we de ham-vraag gaan beantwoorden, zullen we eerst vertellen wat we allemaal kregen. We mochten twee uur blijven zitten en in deze tijd kregen we een etagère met verschillende hartige hapjes en zoetigheden. Verder kregen we onbeperkt Marokkaanse muntthee en een glas versgeperste jus d’orange. Dit allemaal kostte ons € 11,50 per persoon. Een goede ‘social’ deal! 

Omdat Leonie natuurlijk verschillende allergieën heeft en vegetariër is, hadden we dit bij het reserveren alvast aangegeven. Wat erg fijn was dat ze dit aan het begin nog even controleerde en vroegen wie van ons de allergieën had. De hartige hapjes waren super goed aangepast! Deveny kreeg drie hartige hapjes met vlees erin en Leonie kreeg er drie zonder, maar met groente en feta. Leonie haar hapjes waren van dezelfde kwaliteit als die van Deveny, dus ze merkte er niets van dat zij de ‘aangepaste versie’ had. Wanneer je een high tea gaat doen bij Tajine is het wel cruciaal dat je van fetakaas houdt, want daar is absoluut geen schaarste aan! Gelukkig zijn wij er allebei gek op.  

De hartige hapjes waren allemaal goed afgestemd op het Arabische aspect van deze high tea. Geen mini-quiche of sandwiches, maar groente loempiaatjes, kipflapjes en fetakaas in filodeeg met sesam. Heel leuk en onderscheidend van de doorsnee high tea. Bij de zoete hapjes was dit deels het geval. Zo kregen we baklava en een Marokkaans koekje, maar kregen we ook een mini chocolade muffin die je ook wel bij buffetrestaurants van de toetjesbar kunt kiezen. Daar hadden wij misschien liever nog een extra stukje baklava voor gehad (want we hebben wetenschappelijk én spiritueel vastgesteld dat baklava gelijk staat aan de hemel op aarde). Alle hapjes waren wel erg lekker! 

Het interieur van het restaurant is vrij basic, met hier en daar lampen aan het plafond die doen denken aan de Fata Morgana in de Efteling. De bediening is ontzettend vriendelijk. De dames staan met een glimlach voor je klaar en vertellen wat je voorgeschoteld krijgt bij de high tea. 

Om dan eindelijk de (vegetarische) ham-vraag te beantwoorden: ja, het was voor ons echt het wachten waard! We hebben twee uur lang genoten van thee, hapjes, jus d’orange en gezelligheid. Het voelde weer als niet-Corona-tijd en dat was een welkome opluchting.

Tajine vindt je aan de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. Meer informatie? Check dan hun website

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s