REVIEW: Mascha Planner

(No Spon)

Als het oude wijf dat ik ben, gebruik ik nog altijd een papieren agenda in plaats van een digitale. Ik vind dat ik daarmee veel meer overzicht heb dan digitaal. En dat overzicht, daar ontbreekt het nog wel eens aan in mijn chaotische leven. Deveny en haar planner-talent lachen me er nog net niet om uit (of soms toch een beetje).

Ik gebruik geen traditionele agenda, maar een planner. De hoofdreden daarvan is dat je in een planner de mogelijkheid hebt tot to do lijstjes. Ook geeft een planner iets meer creatieve vrijheid dan een gewone agenda. Zo plak ik die van mij graag vol met stickers en gebruik ik ook markers en brushpennen.

De mermaid-versie van de Mascha planner met alle extra’s die je erbij krijgt.

De Mascha planner is op plannergebied bij mij echt groot favoriet! Ik ben inmiddels al toe aan mijn derde. De Mascha planner is uitgebracht door Mascha Feoktistova, bekend van de Youtube-kanalen Beautygloss en Vloggloss. Mascha is al vele jaren online actief op het gebied van make-up en andere beauty-gerelateerde dingen. Daarnaast vlogt ze dagelijks. Een paar jaar geleden heeft ze ook een planner uitgebracht. Sindsdien brengt ze elk jaar twee verschillende nieuwe designs van deze planner uit. Zo bracht ze onlangs een nieuwe variant uit met verfspetters in neonkleuren. Dit is geen stuk merchandise van een grote Youtuber, maar een daadwerkelijk, serieus gebruiksvoorwerp. Ik ben fan!

Ik kies iedere keer weer voor de Mascha planner, omdat deze best wel uniek is in vergelijking met andere planners. Er staan geen vaste maanden of data in, dus je kunt beginnen waar en wanneer je wilt. Zo kun je hem dus helemaal invullen hoe jij een planner nodig hebt.

Op een weekpagina in de Mascha planner heb je voor elke dag een kolom, bestaande uit drie vakjes en nog een rijtje bolletjes waarin je zaken kunt bijhouden. Ik gebruik het bovenste, grote vak meestal voor mijn afspraken, het vakje daaronder voor een to do lijst voor die dag en het onderste vak voor dingen die op die dag plaats vinden, maar waar ik niet per se direct iets mee hoef. Dit kan bijvoorbeeld een verjaardag zijn. De bolletjes gebruik ik maar af en toe. Ik gebruik deze bijvoorbeeld om medicijnmomenten bij te houden, maar ik heb gehoord dat mensen ze ook gebruiken om bij te houden hoeveel water ze op een dag gedronken hebben of hoe ze zich die dag voelden. Ik vind het heerlijk dat er hiermee zoveel ruimte is om te schrijven. Ik vind het ook super fijn dat de weekenddagen niet zijn samengevoegd, zoals je dat vaak ziet. Ik heb in het weekend vaak net zoveel afspraken als op andere dagen.

Naast een kolom per dag, is er op een weekpagina ook nog een notitiekolom. Daar houd ik vaak to do lijsten bij die niet per se gekoppeld zijn aan een specifieke dag, maar in die week moeten gebeuren. Je zou natuurlijk ook alleen een to do lijst per week kunnen maken, maar doordat ik die kan opknippen in dagen, heb ik veel meer overzicht en lukt het me om deze dingen dan ook daadwerkelijk te doen. De activiteiten op mijn to do lijsten kunnen heel simpel zijn, zoals het doen van boodschappen of het schoonmaken van een lade, maar kunnen ook deadlines bevatten. Voordat ik op deze manier plande, was er nogal wat laatste moment werk en vergat ik vaak dingen te doen.

Eén van de stickervellen uit de mermaid-versie

Naast de weekpagina’s heeft deze planner ook nog maandoverzichten en notitiepagina’s. Daarnaast krijg je ook nog eens een bult stickers, een dun notitieboekje en twee ansichtkaarten die allemaal matchen met de voorkant van de planner. Nog een paar pluspunten: het kleurgebruik, mooie papierdikte en een goede ringband. Door de goede ringband schieten de papieren en kaft er niet tussenuit en kun je de planner helemaal plat neerleggen. Met deze papierdikte drukt er niets door.

Natuurlijk is niet alles perfect. Met de €25 dat deze planner kost, is het niet de meest goedkope variant. Nu zijn de betere planners meestal niet heel goedkoop, maar op zich kun je ze ook voor de helft van de prijs krijgen. Ik weet dan niet of deze net zulke goede papierkwaliteit hebben, maar ze zullen zeker niet de vele stickervellen en andere extra’s hebben. De kaft van de Mascha planner beschadigd echter wel best snel. Voor mij weegt dit wel op tegen de vele pluspunten. Voornamelijk de vele ruimte om te schrijven mis ik in andere planners.

Ik kan je ondanks de prijs dus zeker deze planner aanraden als je ook op zoek bent naar enigszins duidelijkheid in de chaoticiteit des bestaans. Zelfs voor iemand die niet eens de bakjes kan vinden in de winkel om structuur te creëeren in haar lades, werkt deze planner.

Zelf koop ik hem altijd via Bol.com: https://www.bol.com/nl/p/mascha-planner/9200000115140294/?s2a=#productTitle

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “REVIEW: Mascha Planner”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s