Deveny’s bananenbrood

Ik ben geen enorme fan van bananen. Ik vind ze slijmerig en vind ze eigenlijk alleen lekker als ze net geel zijn. Dan zijn ze tenminste lekker stevig. Jarenlang heb ik ze wel elke keer gegeten voor het hardlopen, omdat ik het belangrijk vond om niet op een lege maag te gaan hardlopen. Die tijd is al even voorbij, want als ik nu bananen heb, dan maak ik er eigenlijk altijd bananenbrood van. Omdat ik het ook al een aantal keer voorbij heb laten op Instagram, vond ik dat het tijd was om mijn recept met jullie te delen.

Bij mij verschilt het nog wel eens hoeveel bananen ik gebruik en hierdoor heb ik meer een recept van hoeveelheden per banaan.

Per banaan gebruik ik
– 1 ei
– 50 gram volkorenmeel, speltbloem of een andere meelsoort die ik toevallig heb
– 0,5 theelepel bakpoeder

Ook voeg ik altijd wat kaneel toe en ik wil je aanraden om dit op gevoel te doen. Als je van kaneel houdt, dan kan je er veel van toevoegen en als je het niet heel bijzonder vindt, dan voeg je wat minder toe. Omdat ik alleen bananen altijd wat saai vind, doe ik er ook altijd wat extra’s door heen, zoals noten, gedroogd fruit en/of havermout. Varieer hier vooral in en kies uit wat je zelf het lekkerste vindt. Op dit moment is mijn favoriet ongezouten en ongebrande cashewnoten (2 handjes) met gedroogde cranberries (1 handje).

De bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Prak de bananen in een keukenmachine fijn tot een soort bananenmoes. Ik wil je aanraden om echt een keukenmachine te gebruiken, omdat de moes dan luchtiger wordt in plaats van prakken met een vork.
– Voeg de eieren toe en als ze een geheel zijn geworden met de bananen de meel, kaneel en bakpoeder. Meng het tot een mooi beslag.
– Mocht je iets van noten of havermout toevoegen, dan kan je die nog mee mixen in de keukenmachine, zodat de noten wat kleiner zijn en de havermout goed gemengd is. Gedroogd fruit schep ik er altijd doorheen.
– Vet een bakblik in met wat olie of boter of leg er wat bakpapier in. Zelf gebruik ik altijd een siliconen bakblik en die vet ik nooit in.
– Bak de bananenbrood in 65 minuten af in de oven.
– Haal de bananenbrood uit de oven en laad deze 5 minuten staan om hem er daarna uit te halen en af te laten koelen.

Bananenbrood is niet heel lang houdbaar, dus ik wil je aanraden om een aantal plakjes in te vriezen als je denkt dat je hem niet snel genoeg op hebt! Wat ook lekker is, is om een paar plakken bananenbrood 10 minuten op 200 graden in de oven te roosteren en dan te besmeren met jam. Een lekker en makkelijk ontbijtje!

Veel bak- en eetplezier gewenst!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s