De Tolboomspelen

May the odds be ever in your favor. Bij deze spreuk zal misschien eerder aan de Hongerspelen denken, maar deze spreuk is ook van toepassing bij de Tolboomspelen. Van jongs af aan heb ik altijd veel aan spelletjes gedaan. Soms wat minder en soms wat meer, maar voor een kaartspelletje of een potje Kolonisten van Catan zijn mijn ouders en ik altijd wel te porren.

Op vakantie houden wij dan ook vaak competities met Jokeren en Backgammon. Alles werd dan heel officieel bijgehouden in een Excel spreadsheet waar dan ook hele mooie tabellen en grafiekjes uit kwamen. Hele avonden zijn wij zoet met de potjes en het invullen van alle gegevens. Bij Backgammon hadden op een gegeven moment ook een finale en een laatste strijd voor de tweede en derde plaats. Eeuwige glorie kan je verwachten als je de competitie wint.

Tijdens de Tolboomspelen zijn wij dan ook heel fanatiek. We spreken honderd keer de regels door voordat we aan een potje beginnen, maar hebben daardoor gelukkig (bijna) geen discussies tijdens het spelen zelf. Wel zeggen wij het gelijk als iets niet kan en denken we veel zetten vooruit. Ook zijn wij erg scherp op de ander en houden elkaar dan ook met haviksogen in de gaten. Familiebanden bestaan op dat moment even niet. Alleen de dood of de gladiolen.

Onze grootste competitie heeft iets van twee weken beslagen op een vakantie in Frankrijk. We speelden toen elke avond minimaal vijf à tien potjes Jokeren en we hielden het tot in de puntjes bij. Op een gegeven moment had mijn vader uitgerekend hoeveel punten je gemiddeld per hand overhield als je verloor en wat het hoogste aantal punten was dat je ooit in je hand had. Ik had misschien in die vakantie last van mijn (enige (?) en) ergste puberteitsaanval ooit, maar ongeveer tien jaar later hebben we het nog steeds over die competitie en hoe leuk dat eigenlijk was.

Ik denk oprecht dat het niet leuk is om met ons een potje te gaan Jokeren, omdat wij misschien ook wat regels hebben die andere niet hebben en hier juist heel fanatiek in zijn. Mocht je de strijd proberen aan te gaan, dan wens ik je het allerbeste, veel plezier en may the odds be ever in your favor.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s