Peptalk

Afgelopen vrijdag heb ik de hele dag in spanning gezeten. Ik kreeg namelijk te horen of ik aangenomen was voor een baan of niet. Jammer genoeg heeft het bedrijf niet voor mij gekozen. Natuurlijk vind ik dit jammer, want de baan had mij super leuk geleken.

Omdat dit volgende afwijzing in een rijtje was, was ik even erg verdrietig. Om mezelf wat moet in te spreken, besloot ik een peptalk voor mezelf te en deze deel ik vandaag graag met jullie.

Lieve Deveny,

Helaas ben je niet gekozen voor de baan waar je heel veel zin in had, maar je hebt het wel gemaakt tot de laatste twee kandidaten! Dat is een mooie prestatie en daar mag je zeker trots op zijn. Ondanks dat je liever een gat in de lucht had gesprongen van blijdschap en echt geen zin hebt om te huilen, is het niet erg om dit even te doen. Daarna ga je een paar lekkere rode wijntjes drinken en prop je jezelf vol met pizza. En dat mag ook zeker! Even de gedachten op een laag pitje.

Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. Na die glazen wijn en pizza ga je er weer positief tegenaan kijken. Ze zijn nu een hele leuke collega misgelopen en het bedrijf, dat jou wel gaat aannemen, mag dan van geluk spreken. Het zal misschien nog even duren, maar die leuke baan gaat er zeker wel komen. Ooit zal jij degene zijn met de meer ervaring of doe je de dingen net even wat beter dan de ander. Jij gaat er wel komen.

Mocht je na je rode wijn en pizza toch nog verdrietig zijn, dan wil ik dat je je vriend een paar goede knuffels gaat geven. Eisen dat hij jou knuffels geeft of van jou een burrito maakt mag ook, maar dat laatste zal waarschijnlijk erg warm zijn met deze temperaturen. Je kan natuurlijk ook even met je ouders gaan bellen, want die zeggen vast wel wat hoopvolle dingen tegen en kunnen je even afleiden.

Vroeg of laat wordt jij aangenomen en weet je over een aantal jaar niet meer door welke bedrijven je allemaal bent afgewezen. Jij gaat er komen.

Groetjes,
Deveny

Eerder schreef ik al eens over 6 dingen die je mogelijk herkent als je pas afgestudeerd bent. Deze blog lees je hier.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Peptalk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s