Vegan Quiche

Twee weken geleden testte ik Vegan Easy Egg van het merk Orgran hier. Ik heb wegens mijn allergie voor kippenei al jaren geen ei meer gegeten. Vegan Easy Egg is een veganistische poeder die ei zou kunnen vervangen en waarmee je zelfs roerei en quiche zou kunnen maken. Ik had er lage verwachtingen van, maar was zeer positief verrast over hoe het roerei smaakte. Inmiddels heb ik er ook een quiche mee gemaakt!

Hij is erg lekker en gemakkelijk te maken. Het is bijna een kwestie van alles in een kom en bakken maar. Doordat de Vegan Easy Egg van zichzelf al heel smaakvol is, omdat het knolfookpoeder en kurkuma bevat, hoef je ook niet veel smaakversterkers aan je quiche toe te voegen. Ik heb zelf alleen wat gedroogde Italiaanse kruiden gebruikt en wat plakjes vegetarische peperoni toegevoegd.

Het hartige taartdeeg van Koopmans is veganistisch en deze quiche bevat geen room. De Vegan Easy Egg moet wel wat verdund worden om te kunnen gebruiken in een quiche. Daarvoor heb ik een neutrale plantaardige melk gebruikt. Ik geef aan dat je vegan geraspte kaas in de quiche kunt doen, maar deze zou je eventueel ook weg kunnen laten.

Ingrediënten:
5 plakjes hartige taartdeeg (diepvries, Koopmans)
50 gram Vegan Easy Egg
240 ml. water
100 ml. havermelk of amandelmelk
250 gr. kastanjechampignons
1 rode paprika
1 kleine gele ui of 2 bosuien
100 gr. vegan geraspte kaas (bijvoorbeeld van Violife)
Plakjes pittige vegetarische worst (zoals vegan peperoni van Quorn) naar smaak.
4 Tasty Tom trostomaten (of andere kleine tomaten)
1 Eetlepel Italiaanse kruiden
1 beschuit of een handje paneermeel

Zo maak je de quiche:

  1. Vet de quiche- of springvorm in en laat het deeg ontdooien.
  2. Snijd de champignons, paprika, ui en vega worst in kleine stukjes en doe deze in een ruime kom.
  3. Meng in een aparte kom met een garde de Vegan Easy Egg met het water en de havermelk. Roer dit vervolgens door het groentemengsel.
  4. Voeg hieraan ook de geraspte kaas en Italiaanse kruiden toe en roer goed door.
  5. Bedek de bakvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Strooi het paneermeel of de verkruimelde beschuit over de bodem. Zo voorkom je dat je bodem sompig wordt.
  6. Schep de vulling gelijkmatig in de vorm. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze over de bovenkant van je quiche.
  7. Bak de quiche in een voorverwarmde oven af, volgens de verpakking van het deeg.

    Serveer met een lekkere salade als maaltijd of als luxe borrelhap. Succes gegarandeerd! Zelfs bij wel ei-eters!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroeps chaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Vegan Quiche”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s