Duurzaam met Deveny: tandenborstel

In huize Tolboom is duurzaamheid erg belangrijk. Mijn ouders hebben me dat van jongs af aan aangeleerd. Mijn vader ziet er persoonlijk op toe dat alles in het huis goed gescheiden wordt en zo hebben we een plastic-, papier-, glas- en restafvalbak. Hierdoor en door de huidige tijd vind ik het erg belangrijk dat er goed op gelet worden dat dingen duurzaam zijn en het liefst verspil ik zo weinig mogelijk. Eerder schreef ik al eens over de app To Good To Go, die voedselverspilling bij winkels, restaurants en supermarkten tegen probeert te gaan.

Wat ik erg jammer vind, is plasticverspilling. De hoeveelheid die daar in omgaat, is veel en vaak onnodig. Ook als het gaat om persoonlijke hygiëne. Al een langere tijd vond ik het zonde dat ik elke drie maanden een nieuwe tandenborstel kocht, want dan gooide ik weer plastic weg. Dan denk je misschien: “Deveny, dan koop je toch minder vaak een tandenborstel?” Ja, dat kan. Maar ooit is mij verteld dat je je tandenborstel om de drie maanden moet verwisselen, omdat de borstelhaartjes dan aan vervanging toe zijn en volgens mij hopen er ook veel bacteriën zich in die borstel op. Daarom koop ik viermaal per jaar een nieuwe tandenborstel.

Maar gelukkig is er een oplossing!
Er bestaan namelijk tandenborstel die gemaakt zijn van bamboe en deze zijn een heel stuk beter voor het milieu. Vorig jaar kocht ik mijn eerste bamboe tandenborstel bij Dille & Kamille van NextBrush. Deze vond ik niet fijn, want ik had niet het idee dat de borstel mijn tanden erg goed schoonmaakte en ook vond ik de haartjes niet fijn. Na even zoeken op internet (en de soms toch handige reclame op basis van je zoektermen) kwam ik bij mijn huidige tandenborstel van The Bam & Boo.

The Bam & Boo is een erg fijne tandenborstel. Ze hebben zowel voor volwassene als voor kinderen tandenborstel en verkopen hiernaast ook duurzame floss en wattenstaafjes. Als volwassene kan je kiezen uit een medium of harde tandenborstel. Ik koos voor de medium borstel. Wat erg fijn is aan The Bam & Boo is dat je een abonnement kan afsluiten. Je kan dan instellen per hoeveel maanden je een nieuwe tandenborstel wilt. Hierdoor hoef je dus niet te onthouden dat je elke drie maanden een nieuwe borstel moet kopen, want deze wordt automatisch thuisgestuurd!

Een tandenborstel van bamboe is erg wennen, maar zeker aan te raden. In het begin vond ik een bamboe tandenborstel erg raar aanvoelen in mijn mond, want het is heel wat anders dan plastic. Gelukkig wende ik er snel aan. Ook is de borstel fijn en heb ik altijd het gevoel dat mijn tanden goed schoon zijn. Na drie maanden gebruik vind ik dat de borstel er nog erg goed uit ziet.

Links de nieuwe borstel en rechts is de borstel die ik drie maanden gebruikt heb

Wat ook erg leuk is aan The Bam & Boo is dat ze verschillende kleuren voor de borstelhaartjes hebben. Zo kan je kiezen of je elke keer dezelfde kleur krijgt of dat het random is. Ik heb voor de tweede optie gekozen en zit te wachten totdat ik een keer de regenboogversie krijg. Ook heeft The Bam & Boo een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet waardoor je jouw tandenborstel kan hergebruiken, zoals gebruiken voor het schoonmaken van verschillende dingen (bijvoorbeeld het toetsenbord van je laptop, keukenmateriaal en/of kleding). Als je toch besluit je tandenborstel weg te doen, dan dien je eerst de borstelhaartjes eruit te halen met een tang. Deze zijn namelijk wel van plastic en dienen gescheiden te worden. Je kan de borstel daarna weggooien bij het restafval of composteren.

Op elk pakketje staat een leuke groet van The Bam & Boo

Wat voor tandenborstel gebruikt jij?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Duurzaam met Deveny: tandenborstel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s