Review: De Ballade van Slangen en Zangvogels

Als tiener heb ik de boeken over de Hongerspelen verslonden en vond ik de films fantastisch. Toen er een tijdje geleden bekend werd gemaakt dat er een prequel kwam met als hoofdpersoon president Snow, was ik sceptisch. Ik ben namelijk altijd bang dat een goedlopende serie, dan uitgemolken wordt en dat de nieuwe boeken of films niet zo goed en leuk zijn als de originele. Had ik dit ook bij De ballade van Slangen en Zangvogels?

De Ballade van Slangen en Zangvogels gaat over Coriolanus Snow. In de Hongerspelen is hij bekend als President Snow. Maar in dit boek is hij achttien jaar en zit hij nog op de Academie. Het is tijd voor de tiende Hongerspelen en die worden anders aangepakt dan de jaren daarvoor. Coriolanus is één van de 24 mentoren die dit jaar de Tributen ondersteunen. Als hij de vrouwelijk tribuut van District twaalf toegewezen krijgt, staat hij voor de keuze wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven…

Toen ik aan het boek begon, vond ik het gelijk interessant. Want nu kruipen we in het hoofd van de slechterik van de Hongerspelen. Hoe was president Snow als achttienjarige? Wat heeft ervoor gezorgd dat hij geworden is zoals hij nu is? Door deze vragen was ik vanaf het begin gelijk gepakt.

Het boek wordt fijn opgebouwd. Eerst wordt de situatie van Coriolanus uitgediept en de periode waarin hij nu verkeerd. Langzaamaan kom je meer in de wereld van de Hongerspelen, maar dan wel heel wat jaartjes eerder. Ik vind dit erg leuk om te lezen, want het geeft je een idee hoe de ‘huidige’ Hongerspelen zijn ontstaan.

In de Hongerspelen vond ik de schrijfstijl van Suzanne Collins fijn en ook in dit boek las het lekker weg. Het is een goed uitgedacht verhaal met genoeg hints naar de Hongerspelen, maar het is ook een goed verhaal op zichzelf. De Ballade van Slangen en Zangvogels is zo geschreven dat je het ook zeker als eerste deel kan lezen en niet perse hoeft te beginnen met de Hongerspelen.

Aanrader of niet?
Ik raad De Ballade van Slangen en Zangvogels zeker aan. Het is een goede en interessante prequel. Het verhaal leest lekker weg en er zitten genoeg verrassingen in, waardoor pagina na pagina en hoofdstuk na hoofdstuk blijft doorlezen.

Bron
De Ballade van Slangen en Zangvogels
Auteur: Suzanne Collins
Uitgeverij: Van Goor
Aantal bladzijdes: 592
Serie: De Hongerspelen #0
Genre: Young Adult, Dystopie, Fictie, Fantasie, Science fiction
GoodReads: ****

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

4 gedachten over “Review: De Ballade van Slangen en Zangvogels”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s