Frisse zomer tiramisu met aardbeien

Deveny en ik zijn allebei tiramisu verslinders. Zet het ons voor en het is bijna direct op. Maakt niet uit hoeveel het is. Je kunt wel zeggen dat tiramisu erg belangrijk is in ons leven.

Ik maakte al eerder een Sinterklaas-variant van tiramisu met speculaas en chocolademelk. Heel lekker! Maar in de zomer heb ik liever iets frissers. Daarom deze friszoete zomer variant met zoete aardbeien en frisse sinaasappelsap, uiteraard gecombineerd met de romige mascarpone. Deze tiramisu is alcoholvrij en dus voor iedereen geschikt en is ook nog eens in een handomdraai gemaakt! Hij is ook heel simpel om te maken en bij mij thuis een gegarandeerd succesnummer.

Ik heb hem gemaakt in een schaal van ongeveer 15 bij 20 cm. Je zou het natuurlijk ook in leuke, kleinere 1-persoons glaasjes kunnen maken. Dan heb je met dit recept genoeg voor ongeveer 8 glaasjes.

Ingrediënten:
500 gr. aardbeien
250 gr. mascarpone
250 ml. verse slagroom
160 gr. poedersuiker
Een pak lange vingers
300 ml. sinaasappelsap
1,5 theelepel vanille extract

Zo maak je hem:

  1. Haal de kroontjes van de aardbeien en snij ze doormidden. Pureer de helft van de aardbeien met twee eetlepels van de poedersuiker met een vork of met een staafmixer. Bestuif de rest van de aardbeien ook met twee eetlepels poedersuiker.
  2. Klop de slagroom op.
  3. Roer ondertussen de mascarpone los in een mengkom. Meng er het vanille extract, twee eetlepels van de sinaasappelsap en de rest van de poedersuiker doorheen tot het één massa wordt. Spatel vervolgens voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoorheen. Spatel niet te snel of te hard, dan spatel je namelijk de lucht uit het mengsel.

  4. Giet de rest van het sinaasappelsap in een ruime kom of een diep bord. Drenk hierin de lange vingers.
  5. Tijd om te beginnen met de opbouw! Begin met een laag van de lange vingers. Verspreid hierover de helft van het mascarpone-slagroommengsel. Vervolgens doe je hier de helft van de aardbeienpuree overheen. Dan weer een laag van de lange vingers en daarna mascarpone en aardbeienpuree. De bovenkant versier je met de halve aardbeien.
  6. Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast.

Smullen maar! Lekker na een zomerse buitenmaaltijd of als grande dessert na een gezellige barbecue!

 

 

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroeps chaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Frisse zomer tiramisu met aardbeien”

Laat een reactie achter op Anita Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s