Support your locals! Den Haag editite

Na het schrijven van mijn blog van vorige week dacht ik: “Heel leuk en aardig die support your locals, maar als je niet in Groningen woont, dan kan je deze leuke ondernemingen niet supporten.” Omdat ik een geboren en getogen Hagenaar ben, vond ik dat ik ook wat leuke ondernemingen uit Den Haag op een rijtje mocht zetten!

Bron
Bij Hento
Huize Tolboom support deze onderneming heel erg! Aan het einde van de straat zit de lunchroom/buurtrestaurant Bij Hento. Vanaf dag 1 zijn mijn ouders daar vaste gasten en beginnen zo’n beetje elke week hier hun weekend met wijn, een borrelplank en vaak de weekhap. Nu je (nog) niet Bij Hento kan eten, halen mijn ouders zeker twee keer in de week een lekkere maaltijd. Je kan op dit moment alleen afhalen, maar dan staat het wel gelijk voor je klaar (als je van te voren even belt).

Bron
Rootz
Één van onze favoriete kroegen. Toen het hoge woord eruit was dat je vanaf 1 juni op een terras mag gaan zitten, hebben mijn ouders gelijk een tafeltje gereserveerd. Nu haalt mijn vader er zo nu en dan een lekker bierpakket op. Ze hebben verschillende pakketten, dus voor ieder wat wils!

Bron
Nottet
Ik ben misschien een beetje bevooroordeeld, want bij deze geweldige winkel werkt mijn lieve geweldige mama! Voor al je naaifournituren, naai-, lock-, borduurmachines en nog veel meer kan je bij deze winkel terecht. Op dit moment wordt de winkel wel verbouwd en kan je in een tijdelijke winkel alles kopen. Ze hebben ook een webshop voor als je niet in de buurt woont!

Bron
De Prael
Deze brouwerij heeft verschillende locaties in Amsterdam, Den Haag én Groningen! Samen met the boyfriend woon ik vlakbij de Groningse locatie, maar de Den Haagse locatie is ook zeker een aanrader! Ondanks dat het nog niet mogelijk is om er te gaan zitten, kan je er wel verschillende maaltijden en bierpakketten halen. Het is ook mogelijk om dit thuis te laten bezorgen via Deliveroo.

Welke lokale ondernemers missen er volgens jou nog op dit lijstje en waarom?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s