Support your locals!

Meer dan ooit is het belangrijk om de lokale ondernemingen te steunen. In deze tijd heeft iedereen het moeilijk. We zitten veel thuis, pas vanaf 1 juni kunnen we weer een terrasje pakken en ik kijk nu al uit naar alle keren dat ik weer uit eten kan.

Zo nu en dan bestellen the boyfriend en ik bij een lokale eetgelegenheid. Nu de lockdown nog even duurt, vond ik het een mooi moment om een paar van mijn favoriete lokale eetgelegenheden met jullie te delen!

Bron
Broodje Ben
Een begrip in Groningen is toch wel Broodje Ben. Heerlijke belegde broodjes. Een erg uitgebreid assortiment met vlees, vis, vegetarische en warme broodjes. Naast broodjes hebben ze ook verschillende drankjes en kan je wc-papier, paracetamol en zelfs condooms bestellen. De broodjes zijn redelijk geprijsd, maar je krijgt wel erg veel beleg op je broodje.

Bij Broodje Ben kan je afhalen of laten bezorgen. Omdat Broodje Ben bij mij in de straat zit, kies ik altijd voor afhalen. Zo kom ik ten minste nog even buiten. Mijn persoonlijke favorieten zijn de broodjes dubbel carpaccio, runderpastrami met truffelmayonaise en geitenkaas met parmaham of stoofpeertjes op een meergranenbol.

Bron
Poké Spot
Ik schreef al eerder een blog over Poké Spot en nog steeds eet/bestel ik hier erg graag. Hier bestel ik vooral als ik alleen ben, want the boyfriend houdt niet van sushi en pokébowls (ik weet ook niet waarom ik nog steeds bij hem ben).

Als je bij Poké Spot afhaalt, dan kan je met een kortingscode tien procent korting krijgen. Poké Spot zit voor mij net iets te ver om het af te halen. Daarom kies ik altijd voor bezorgen. Dit gebeurt altijd redelijk vlot. Ik stel altijd zelf mijn pokébowl samen en kies dan voor ebi tempura met srirachamayonaise, avocado, komkommer, tomaat, rode ui, sesamzaadjes en furikake.

Bron
Cafetaria de Kapteyn
Een cafetaria die bij in de buurt zit. Een erg fijn assortiment aan patat, snacks, ijsjes en drankjes. Dit is de enige plek waar ik voor de Coronacrisis nooit ben geweest en alleen ervaring heb met online bestellen en laten bezorgen. Ik weet wel waar de cafetaria zit en ik ben benieuwd of ik na de crisis

Als je bestelt via hun eigen site, dan kan je tien procent korting ontvangen. Naast bezorgen, kan je ook afhalen. Waar ik heel blij mee ben, is dat de Kapteyn erg grote kaaskroketten heeft. Normaal gesproken zijn kaaskroketten de helft kleiner dan een normale kroket, maar niet bij de Kapteyn. De kaaskroket staat daarom zeker bij mijn persoonlijke favorieten naast de hamburger de Kapteyn. Dit een burger van 200 gram vlees, die niet erg dik is, maar vooral erg lang!

Cafetaria Koning
Één van de ouderwetste cafetaria’s die ik ken, maar die erg lekker patat, snacks en milkshakes heeft. Een assortiment met weinig poespats en zo’n beetje alle snackbarklassiekers. Bij de Koning krijg je grote porties voor een klein prijsje.

Volgens mij kan je alleen afhalen en moet je vooraf je bestelling doorbellen. Als je in de buurt woont, zoals the boyfriend en ik, dan is de Koning zeker een reden om je quarantaine te verlaten. Naar mijn mening hebben ze hier namelijk de lekkerste eierballen!

Heb jij een favoriete lokale ondernemer die je op dit moment graag steunt?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Support your locals!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s