Laat Dr. Oetker lekker zitten en bak mee met Dr. Leonie!
Carbs are a girl’s best friend. Ik ben gek op lekkere broodjes en ik eet eigenlijk alleen soep als avondeten als excuus voor een lekkere focaccia, kaas-uienbrood of heel veel stokbrood met kruidenboter. Ik vind het dan ook super leuk om deze broodjes zelf te bereiden. Vandaag maken we broodjes die als je heel snel naar de foto kijkt net gebakjes zijn met een kers bovenop, maar eigenlijk pesto-kaas broodjes zijn met een cherrytomaatje. Bij dit recept heb ik wat tv-hulp en inspiratie verkregen van Rudolph van Veen.
Ingrediënten:
Cupcaketray, deegroller, plasticfolie
Voor het brooddeeg:
330 gr. bloem
35 gr. suiker
7 gr. gist
6 gr. zout
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
35 gr. roomboter op kamertemperatuur
1 ei
180 ml. melk
De vulling:
Een bakje pesto van de versafdeling
100 gr. geraspte pittige/oude kaas (of maak bijvoorbeeld een combinatie van jonge geraspte kaas en Parmezaanse kaas)
12 cherrytomaatjes
Olie om in te vetten
Klaar? Bakken maar!
- Kneed alle ingrediënten van het deeg door elkaar. Zorg dat je niet het zout direct op het gist gooit in je kom, dan gaat het brood slecht rijzen. Kneed het deeg goed stevig door. Vet dan een kom in en leg de deegbal in de kom. Dek de kom af met een stuk plasticfolie en laat circa 30 minuten rijzen op een warme plek. Wanneer het deeg niet goed rijst, kun je eventueel de oven op 30 graden aanzetten en de kom met het deeg in de oven zetten.
- Vet de cupcaketray in. Zelf gebruik ik hier graag de Bakspray van Dr. Oetker voor. Deze vind je in de supermarkt in het bakschap. Ik krijg er niet voor betaald om het te zeggen, maar ik vind het handig, omdat je er snel mee kunt werken en het super goed werkt. Mijn baksels komen altijd makkelijk uit hun vorm hiermee en ik vind invetten met boter veel meer werk.
- Bestuif je werkblad met wat bloem. Wanneer het deeg gerezen heeft, rol je het met de deegroller uit tot een grote rechthoekige plak. Bestuif hiervoor ook je deegroller met bloem, dat rolt makkelijker uit. Besmeer de deegplak met een goede laag pesto en bestrooi dit vervolgens met de geraspte kaas.
- Snijd de deegplak in twaalf banen van ongeveer 4 cm. breed. Rol deze banen één voor één op en plaats ze met de rolkant naar beneden in de cupcaketray. Druk in elk rolletje aan de bovenkant in het midden een cherrytomaatje. Laat de broodrolletjes vervolgens nog eens 30 minuten rijzen onder een stuk ingevet plasticfolie.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de broodrolletjes in ongeveer 25 minuten gaar.
Tip van Flip:
Je kunt ook all the way gaan en ook de pesto zelf maken met verse basilicum, knoflook, olijfolie en pijnboompitten. In dit recept gebruik ik ‘verse’ pesto uit de supermarkt, dat vind ik persoonlijk smaakvoller dan uit een potje.
Wanneer je de broodjes kleiner maakt, zou je ze ook als borrelbroodjes kunnen gebruiken!
En ze zijn toch lekker!!!
LikeLike