This is not a kids show

Al een tijdje kwam ik zo nu en dan berichten tegen over de serie Boy Meets World. Toen was daar gelukkig Disney+ en stond de serie hier klaar om te kijken. Zeven seizoenen later vond ik dat het tijd was om mijn mening met jullie te delen en waarom serie voor kinderen ook zeker iets is voor (jong)volwassene.

Boys Meets World gaat over Cory Matthews. In seizoen één een jongen van elf jaar, die je de komende zeven seizoenen volgt op de lagere school, middelbare school en de universiteit. Hij wordt bijgestaan door zijn beste vrienden Shawn en Topanga, zijn ouders, broer, zusje en zijn leraar Mr. Feeny, die naast hem woont.

Het is dan wel een serie die gemaakt is in de jaren negentig, maar ondanks de (slechte) lachband en de soms komische mode van die tijd vind ik het een erg goede serie. Naast alle streken die Cory met Shawn uithaalt, komen er ook genoeg serieuze onderwerpen aan bod. Zo wordt er een aflevering gewijd aan een meisje die door haar vader geslagen wordt, worden kinderen verlaten door hun ouders, welke invloed deze verlating op ze heeft en het overlijden van een ouder.

Het enige waar de show wel erg last van heeft is continuïteit. Als je geen personage bent die voorkomt in de intro, dan kan je nog zo leuk zijn of een fan favorite, maar een aflevering of een seizoen later wordt je nooit meer genoemd en ben je alleen nog even te zien door middel van terugblikken in de seriefinale. Ik weet niet of dit een jaren negentig dingetje is, maar dit was mijn enige irritatiepuntje. Soms had dit namelijk invloed op de verhaallijnen. Hierdoor was de serie niet continu constant, maar ik denk dat de echte doelgroep dit niet zal opvallen.

De seriefinale is wel een van de beste die ik in lange tijd gezien heb en ik heb werkelijk tranen met tuiten zitten huilen in de laatste paar minuten, want ondanks dat het maar een kindershow was, heb ik met veel plezier de serie zitten kijken en vond ik het jammer dat het eindigde.

Je kan redelijk makkelijk door de afleveringen gaan. Elke aflevering duurt ongeveer twintig tot 25 minuten. Handig voor als je niet heel lang tv wilt kijken en toch tussendoor een aflevering wilt kijken. Je wordt misschien na een tijdje wel de intro beu, want die kan bij Disney+ niet zoals bij Netflix skippen.

Bron
Boy Meets World ****
Alle zeven seizoenen kan je vinden op Disney+

P.S. Er is ook een reboot genaamd Girl Meets World. Deze serie volgt de dochter van Cory!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s