5 keer vrolijkheid van Leonie tijdens Corona

Eerder deze week gaf Deveny jullie al vijf tips om deze ongelooflijke *PIEP* *PIEEEP* * PIEP* tijd door te komen. Maar kunnen we nu niet allemaal alle steun gebruiken die we kunnen vinden? Ik wil niemand depressief praten, maar het belooft een lange, lege zomer te worden zonder alle festivals, terrasjes en pretparken. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dat doet mij bij voorbaat al wat. Daarom geef ik je vandaag nog eens vijf leuke tips erbij!

Laat je vrienden foto’s van hun huisdier sturen
Deveny gaf jullie tips over instagramaccounts van honden om te volgen. Eerder heb ik daar ook al tips over gegeven. Maar tegenwoordig heb ik het echt heel goed voor elkaar. Twee vrienden van mij sturen mij elke dag minstens één foto van hun hond Pip. Op sommige dagen zijn het er zes: “Pip ligt op de bank”, “Pip zoekt spinnen” of “Pip doet aan fotobombing”. Maar Pip is niet eens de enige. Ook super fluffy kat Ollie komt regelmatig voorbij. Dat maakt je dag altijd beter! Dus schakel je vrienden met huisdieren in. Waarschijnlijk zitten ze nu vaker en langer thuis, dus hebben ze alle tijd om jouw dag te verrijken met foto’s van hun pluizige vrienden!

Ga vloggen
Een collega van mij kwam de kantine binnen: “Ik moet zo even vloggen hoor!”. Ze is geen Youtube-kanaal gestart, maar in haar vriendengroep vlogt iedereen om de beurt een dag van hun leven. Ze maken telkens korte filmpjes op hun telefoon van de dingen die ze doen, hoe simpel die ook zijn, en plakken deze vervolgens achter elkaar tot een vlog. Nu je elkaar niet kunt zien en je iedereen daarom waarschijnlijk een stuk minder uitvoerig spreekt, is het natuurlijk super leuk om zo toch op de hoogte te blijven van elkaars leven.

Ga/leer tekenen
Ik heb tekenen altijd leuk gevonden en ik doe deze dagen ook niets liever dan dat. De tijd vliegt voorbij wanneer ik zit te tekenen. Niet iedere tekening wordt even goed, maar dat geeft niet. Soms zit ik meer te gummen dan te tekenen, maar ook dan vermaak ik me. Ik kleur mijn tekeningen vervolgens in met aquarelverf. Je kunt voor de lol een Bob Ross tutorial volgen via Youtube en daarnaast zijn er ook vele filmpjes te vinden van Disney animators die je leren hoe je in makkelijke stappen de verschillende Disneyfiguren tekent! Je kunt ook met porseleinstiften je servies of een vaas gaan versieren. Voor je het weet is er weer een dag voorbij!

dav

Begin een moestuin
Iedereen die ooit aan een moestuin is begonnen is het met me eens: je raakt eraan verslaafd. Ineens kun je de groene sprietjes wel uit de grond kijken en voor je het weet struin je het internet af op zoek naar natuurlijke slakkenpreventie. Ook wordt onkruid wieden een rustgevende taak. Een moestuin is gemakkelijk en relatief goedkoop te beginnen met zo’n houten moestuinbak die je zo ongeveer bij elke bouwmarkt kunt vinden (maar ontwijk de drukte en houd 1,5 meter afstand!). Je gooit er wat aarde en zaadjes naar keuze in en je bent je moestuin begonnen. Met dit mooie weer is het al helemaal geen probleem! Wanneer je weinig ruimte hebt, kun je ook aan een zogenaamde ‘verticale’ tuin beginnen of een kruidentuintje in de vensterbank van je keuken! Na mijn moestuinverslaving ben ik verslingerd geraakt aan allerlei planten en nu beheer ik de achtertuin van mijn ouders met al mijn petunia’s en fuchsia’s.

Maak een fotoboek
Ken je dat? Honderden foto’s van dat leuke dagje uit, die heerlijke vakantie of die hilarische avond? Ik heb ze. Op mijn telefoon. En ik vind het eeuwig jammer dat ik er zo weinig mee doe, want al die foto’s staan voor een leuke herinnering. Herbeleef die herinneringen en maak nu eindelijk dat online fotoboek. Maak dat fotoboek dat je nog steeds wilde maken van die vakantie of stel een fotoboek samen met de mooiste momenten van 2019! Zo zie je alle foto’s weer en heb je straks ook een heel leuk eindproduct!

dav

Verder stel ik lekker nog steeds al het uitgestelde opruimwerk in huis nog verder uit.

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s