Boek vs. Film: To All the Boys I’ve Loved Before

Geen spoilers

Het is nog geen eeuwenoud dilemma, maar sinds boeken verfilmd worden, hangt er altijd dezelfde vraag in de lucht: “Welke is er beter? Het boek of de film?” Vandaag vertel ik welke van de twee ik beter vind bij To All the Boys I’ve Loved Before.

To All the Boys I’ve Loved Before gaat over Lara Jean. Zij schrijft aan al haar grote liefdes een liefdesbrief. In deze brieven vertelt ze aan de jongens wat ze voor hen voelt. Wat ze niet doet, is de brieven versturen. Op een dag zijn de brieven weg en zo ook de brief die gericht is aan de vriend van haar zus.

Verschillen boek en film
Een groot verschil tussen het boek en de film is het moment waarop je erachter komt wie de brieven verstuurd heeft en de reden die deze persoon heeft. In de film kom je er als kijker al vrij snel achter wie de brieven verstuurd heeft. De reden wordt pas tegen het einde aan duidelijk en was goed bedoeld. In het boek kom je pas tegen het einde aan erachter wie de brieven heeft verstuurd en de reden is minder fijn dan in de film. Gelukkig verschilt de persoon in het boek en de film niet. Heel erg vind ik dit verschil niet, want als je de film kijkt, is dit zo verwerkt dat het klopt. Ik stoorde me dan ook niet heel erg aan.

Het boek
Het boek vond ik heel leuk en las lekker weg. Ik had het al een tijdje op mijn E-reader staan en las het maar niet, omdat ik tijdelijk geen zin had in Young Adult-boeken. Toen ik eenmaal begon met lezen, kon ik al snel niet meer stoppen en las ik het boek in één nacht uit. Een leuk detail in het boek is dat vier van de vijf brieven in het boek zijn opgenomen.

De film
Dit is een typische romcom op het gebied van Young Adult. Een zoetsappig verhaal met een meisje, die wel op de gemiddelde tiener lijkt. Je hebt sympathie voor de rest van de cast en je ergert je aan de veranderingen die ze gemaakt hebben ten overstaande van het boek. Zoals ik al eerder zei, zijn de veranderingen niet erg. Het verhaal gaat wat sneller op sommige gebieden dan in het boek, maar ook dit is niet erg. Al met al is het een erg goede verfilming en raad ik de film oprecht aan voor een leuke filmmarathon.

Conclusie
Ik vind het erg moeilijk om aan te wijzen welke nu beter is. Het boek bevat meer details en verwerkt de brieven op een leuke manier. De film is ook heel goed gemaakt en doet echt eer aan het boek. Ik kies uiteindelijk voor het boek, omdat de film niet eindigt waar het boek eindigt en al een deel van deel twee heeft meegenomen om het verhaal tot een goed einde te brengen.

To All the Boys I’ve Loved Before
Auteur: Jenny Han
Uitgever: Simon & Schuster Books for Young Readers
GoodReads: ****

Sinds augustus 2018 te zien op Netflix: ****

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s