De Disney Tag

Zoals onze trouwe lezers wel weten: ik ben gek op Disney. De eerste film die ik in de bioscoop zag, was Hercules, een Disneyfilm. De tweede was Tarzan. Daarom was het voor mij hoog tijd om eens een Disney-tag in te vullen! Daar zijn er veel verschillende van te vinden op het internet, maar ik heb de vragen van de tag die ik bij byvosje.nl heb gezien, gebruikt. Ook heb ik zelf nog een vraag over Disney Villains toegevoegd.
Ben jij wel eens naar een Walt Disney themapark geweest? Zo ja, welke? En hoe vond je het?
Ja, ik ben in de zomer van 2018 drie dagen naar Disneyland Parijs geweest. Ik vond het er echt geweldig. Voor een levenslange Disney fan kwamen daar wel wat dromen uit. Ik was alleen niet zo van het met de karakters op de foto gaan. Ik heb er wel een paar foto’s gemaakt met mijn favoriete karakters, maar verder hoefde dat van mij niet. Ik vond het wel leuk om ze te zien. Het was de eerste keer dat ik in een Disneypark was en hopelijk echt niet de laatste keer! Ik zou nog dolgraag een keer naar Walt Disney World in Florida of Disneyland California gaan. Toekomstdromen!

Wat is je favoriete film?
Dat kan er bij mij niet slechts eentje zijn. Mijn favorieten: Beauty and the Beast, Frozen en Tangled. De verhalen zijn goed, de karakters zijn leuk, de liedjes zijn mooi en de humor zit op de goede plek.

Wat is je favoriete karakter?
Mijn favoriete karakters zijn twee van de fluffy vrienden van Winnie the Pooh: Eeyore en Teigetje. De films van Winnie the Pooh zijn zo schattig en goedaardig dat de wereld even een mooiere plek lijkt. Eeyore en Teigetje zijn mijn twee kanten: springerig en druk of juist wat verdrietig en stil. Gelukkig komt mijn Teigetje kant wel een stuk vaker naar voren dan mijn Eeyore kant. Daarnaast zijn ze ook gewoon super schattig natuurlijk. Verder is good old Mickey Mouse één van mijn favorieten.

Wie is je favoriete sidekick?
Olaf en Sven uit Frozen. Ik heb in de bioscoop bij het zien van Frozen 2 echt letterlijk dubbel gelegen van het lachen om Olaf. De tranen rolden bij me op sommige momenten over de wangen. “Anna! Elsa! Sven! Samantha! Wacht, ik ken helemaal geen Samantha…”. En Sven lijkt me de eland-vriend die iedereen nodig heeft.

Wie is je favoriete prinses?
Dat zijn er ook weer meerdere: Belle, Anna, Rapunzel, Moana of Tiana. Dat zijn wel de wat modernere prinsessen. Deze hebben veel meer karakter dan bijvoorbeeld een Doornroosje. Deze prinsessen zijn ook degenen die echt hun eigen boontjes kunnen doppen, zonder dat ze op een knappe prins moeten wachten om hen te komen redden en soms juist het tegenovergestelde doen: Rapunzel redt Flynn, Anna redt Elsa en vice versa en Belle redt het Beest van de betovering.

Wie is je favoriete prins?
Die voel je waarschijnlijk al aankomen: het beest (al heeft hij geen naam?) en Flynn Rider (of Eugene Fitzherbert, wat je maar prefereert. Hij heeft dan weer twee namen). Het beest is prachtig getekend en ook weer prachtig gemaakt in de live action versie. Flynn Rider is gewoon super grappig. En wie vindt dat nou niet aantrekkelijk in een man?

Wie is je favoriete Disney Villain?
Maleficent en Ursula! Ze zijn zo sassy, echt geweldig. Ik vind Cruella ook een leuk karakter, maar ik kan dan weer niet verkroppen dat ze de hondjes wil stelen.

Welk dier uit een Walt Disneyfilm vind jij het leukst?
Sven (for obvious reasons), alle 101 dalmatiërs, Pluto en Simba. Ik wil echt een Pluto als huisdier, ook omdat ik geen plek heb voor 101 honden.

Wat is je favoriete lied?
Ook hier kan ik weer niet kiezen. Mijn favorieten zijn: Let it Go (die heb ik zo vaak gezongen dat zelfs mijn ouders hem mee kunnen zingen zonder Frozen ooit gezien te hebben), Tale As Old as Time (Beauty & the Beast), I’ll Make a Man Out of You (Mulan) en Spoonful of Sugar (Mary Poppins). Maar er zijn nog een hele hoop meer die ik mee kan zingen…

Welke film maakte jou aan het huilen?
Net zoals iedereen: Bambi en The Lion King. Waarom hebben ze de mensheid dat ooit aangedaan? Echt trauma’s! Ik vond Frank & Frey ook behoorlijk heftig.

Welke film maakte jou aan het lachen?
Frozen, Frozen 2, The Emperor’s New Groove en Zootropolis.

Welk filmverhaal heeft het meeste indruk op jou gemaakt?
Beauty & the Beast, Mulan en Coco. Ik vond het heel mooi hoe ze in Coco aandacht schonken aan de dood en het vereren van overleden familieleden.

Wat is je meest favoriete Disney Classic Film?
Natuurlijk… tromgeroffel… Beauty & The Beast. Echt het allermooiste verhaal! Daarnaast ook Sneeuwwitje, omdat dat de eerste film was die ik op videoband kreeg. We hebben de film thuis dan ook bijna wekelijks gezien.

Pixar of Disney?
Disney! Al word ik ook wel heel blij van Toy Story, The Incredibles en Inside Out.

Welke film vond je echt niets?
Er is geen enkele film die ik echt niets vind. Sleeping Beauty heeft weinig indruk achtergelaten, al vond ik de peetmoeders wel heel grappig.

Welk film eind is jou het beste bij gebleven?
Het einde van The Princess & the Frog.

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s