Review: All the Bright Places

Een tijdje geleden kwam ik erachter dat een geweldig goed boek verfilmd zou worden. Ik heb het over All the Bright Places, die sinds 28 februari te zien is op Netflix. De film heb ik jammer genoeg nog niet gezien en ik hoop dat ze de essentie van het boek goed hebben pakken. Maar vandaag deel ik met jullie mijn review van All the Bright Places het boek.

Het is al even geleden dat ik dit boek las, maar nog steeds is dit één van de beste boeken, die ik de afgelopen jaren las. Ik heb niet snel dat ik een boek nog een tweede keer zou willen lezen, maar All the Bright Places is wel zo’n boek.

Al bij de eerste zin heb je iets van what the fuck. Je krijgt een instant gevoel van fuck dit boek gaat niet fijn eindigen, maar ik moet en zal het lezen en het verhaal gaat zijn leven leiden. Het verhaal is een vertelling vanuit twee perspectieven. Het is de vertelling van de belevenis van een jongen en de belevenis van een meisje, maar het is allemaal zo goed uitgewerkt dat je ook oprecht gelooft dat er mensen zijn die zo denken en niet dat deze auteur een goed inlevingsvermogen heeft. Zie author’s note, ze heeft het deels zelf meegemaakt en het schrijven van dit boek was deels rouwverwerking voor haar. Respect. Ik zou willen dat ik mijn gevoelens zo zou kunnen beschrijven.

Maar terug naar het boek. Ik las het in het Engels, maar dit boek las erg lekker weg. Het is simpel, maar goed geschreven. Ik was er eerst kort in begonnen voor werktijd, waardoor ik me nog eerst niet echt focuste op het verhaal. Toen ik er eenmaal rustig voor ging zitten, pakten het verhaal me en liet het me niet meer los tot dat ik het uit had.

De groei van beide karakters is mooi beschreven en je hoopt oprecht dat het gevoel dat je vanaf de eerste zin hebt gekregen niet klopt en weggaat naarmate het verhaal vordert. Dat gevoel heb ik niet kunnen afschudden en ergens ben ik daar wel blij om. Het hield me bij het verhaal en het liet me de boodschap van het verhaal begrijpen: “Trek aan de bel, wanneer iets niet goed voelt.”

Ik zou zeker nog verder kunnen typen, want (hoe cliché het ook is) woorden zijn deels niet genoeg om te omschrijven wat het boek met je doet, maar woorden kunnen ook erg spoileren over het verhaal en dat is iets dat ik niet wil doen. Daarom eindig ik met de volgende boodschap. Lees dit boek. Je zal er geen spijt van krijgen.

Favoriete quote: You are all the colors in one, at full brightness – Finch

Bron
All the Bright Places
Auteur: Jennifer Niven
Uitgeverij: Knopf
Goodreads: *****

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s