Machtig lekker eten bij Magoya

Sinds kort hebben Leonie en ik een lijstje met restaurants en eettentjes waar we samen een keer willen gaan eten. Regelmatig sturen we elkaar appjes of taggen we elkaar in Facebookberichten met maar één vraag: “Lijstje?” Magoya was één van de eerste restaurants die het lijstje haalde en werd door ons beide uitgebreid getest na een blog-shopdag.

Magoya is een Oosters restaurant met verschillende gerechten, zoals Poké bowls, noedels, sushi, rijstgerechten, ramen en bijgerechten. Naast dat je in het restaurant kan eten, kan je alles ook afhalen om gewoon thuis te kunnen eten. De menukaart is erg overzichtelijk, want je betaalt voor elk gerecht een vaste prijs en kan zelf kiezen welke proteïne je erbij wilt. Je kan kiezen uit rund, varken, kip, vis of vega.

Vegetarische Gyoza

Toen ik binnenstapte voelde ik me gelijk op mijn gemak. Magoya is ingericht met verschillende stoelen en tafels. Zo kan je zitten op een halfronde bank of aan hoge tafels met hoge stoelen. Ik houd persoonlijk niet heel erg van hoge stoelen, omdat ik altijd bang ben dat ik mijn voeten nergens kwijt kan en die in de lucht blijven zweven. Maar de andere reden waarom ik niet van hoge stoelen houd, is dat ze vaak geen rugleuning hebben en dan krijg ik altijd naar verloop van tijd last van mijn rug. Dit was bij Magoya niet het geval, want daar hebben de hoge stoelen rugleuningen!

Naast dat je gewoon bij een serveerster of ober kan bestellen, is het ook mogelijk om je bestelling op een andere manier te doen. Als je NFC op je telefoon hebt en de camera van je telefoon bij een QR-code houdt, dan is het ook mogelijk om via je telefoon te bestellen. Hierdoor kan je zo veel tijd nemen als je wilt, als je moeite hebt met het maken van een keuze.

Dragon Roll met avocado, garnalen en komkommer

Leonie en ik konden bijna geen keuze maken, omdat de menukaart vol staat met eten dat we lekker vinden. Uiteindelijk namen we allebei Chow Mian (gewokte noedels). Leonie nam haar Chow Mian met Kung Pao Shrimp (garnalen in zoetzure saus) en ik met Ossenhaas in sojasaus. Naast onze noedels namen we ook de Dragon Roll (sushirol met avocado, garnalen en komkommer) en de vegetarische gyoza (gebakken dumplings). Eigenlijk wilden we ook de tempura garnalen en de Salmon Roll nemen, maar dat vonden we iets te veel van het goede.

Je krijgt het eten allemaal redelijk snel. Als eerste kregen wij de gyoza en nadat ik mijn camera had ingesteld, kregen we al de Dragon Roll. Kort daarna kregen wij ook onze Chow Mian en stond onze tafel lekker vol. Zo lekker als het eruit zag, zo smaakte het ook. De noedels waren zijdezacht en in goede balans met de saus en de rest van het gerecht. Ook de gyoza en de Dragon Roll waren om je vingers bij op te eten.

Mijn Chow Mian met ossenhaas

Met zijn tweeën hebben we heerlijk zitten genieten en zaten op het einde vol, maar niet zo erg dat het liefst het knoopje van je broek open wilt doen om ruimte te maken voor je buik. Wij konden maar één klein (groot) minpuntje vinden en dat was dat er geen desserts waren. Je kan wel een aantal smaken Ben & Jerry’s krijgen, maar wij hadden liever huisgemaakte desserts of taarten gezien op het menu.

Leonie’s Chow Mian met Kung Pao Shrimp

Bron
Magoya
Stoeldraaierstraat 56, Groningen
Geopend van maandag tot en met zaterdag
magoya.nl

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s