In Thaise sferen bij Cho Fah Eathai

Eettentjes ontdekken is toch wel één van mijn favoriete bezigheden. Maar soms vind ik het ook leuk om je gewoon te laten verrassen of iemand anders een voorstel te laten doen. Zo stelde een vriendin van Leonie en mij voor om eens bij Cho Fah Eathai te gaan eten. Een eettentje dat wij alle drie niet kenden, maar er wel vaak langsreden met de fiets of liepen.

Cho Fah Eathai is een Oosters restaurant met Thaise gerechten en (volgens de website) een volledig Thais keukenteam. Je kan kiezen uit verschillende soorten gerechten, zoals curry’s, roerbakgerechten, soepen en maaltijdsalades. Net als bij de Chinees is alles van een nummertje voorzien wat het bestellen lekker makkelijk maakt (“Mag ik nummer 34 zonder koriander?”).

De binnenkomst is een beetje moeilijk, want ze hebben deuren die zwaarder zijn dan ze lijken. Eenmaal binnen maakt dat niet uit, want je wordt gastvrij onthaald. Wij hadden niet gereserveerd en ondanks dat ze veel reserveringen hadden, was het mogelijk om te kunnen eten. We moesten tussendoor wel even verhuizen van tafel, maar om dat te voorkomen hadden we gewoon moet reserveren.

Vegetarische combo set met Yum Pak (salade), Tofu Satay (tofu saté), Por Pia Tjee (vegetarische Thaise loempia) en Tod Man Tjee (vegetarische gemarineerde Thaise koekjes)

Het duurt even voordat je door de hele menukaart heen bent, want ze hebben erg veel lekkere dingen. De basis van alle gerechten is vrij simpel en bestaat uit een proteïne en soms rijst. Zelf maak je een keuze voor de saus waar in het gemaakt kan worden. Ze hebben een goede variatie aan sauzen en die gaan van mild naar pittig voor een gevorderde eter. Ikzelf had een saus met twee sterren en dit was prima te doen.

Als voorgerecht deelde wij met zijn drieën de vegetarische combo set, die normaal voor twee personen is. De combo set bestond uit een salade (niet op de foto), tofu saté, vegetarische Thaise loempia en vegetarische gemarineerde Thaise koekjes. Mijn favoriet waren de Thaise koekjes en dat vond ik erg verrassend. Normaal houd ik niet heel erg van dat soort gerechten, maar deze waren goed van smaak en aten lekker weg.

Huisgemaakte knoflook chili saus met verse chilipepers, verse knoflook en normaal gesproken met koriander

Met zijn drieën brulden we bijna in koor dat we stir fry met tofu en groente wilden. We hadden alleen alle drie een andere saus. Ik ging voor Phad Prik Kra Taim, ook wel knoflook chilli saus. Omdat er twee sterren achter stonden en dat betekende dat het eten pittig was, had ik verwacht dat het pittig zou zijn, maar ik vond de pittigheid reuze mee vallen. Ik houd erg van pittig eten en misschien helpt dat ook wel een klein beetje mee.

Een toetje hebben we hebben niet genomen, omdat we dat ergens anders gingen eten. Al met al is Cho Fah Eathai een echte aanrader! Het eten is goed, de bediening is aardig en de sfeer is er rustig. Een eettentje waar ik zeker nog een keer heen ga.

Bron

Cho Fah Eathai
Gelkingestraat 5
Geopend van maandag tot en met zondag
chofah.nl

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s