Homemade warme chocolademelk met kokosmelk

Winterdipje? Hier is een wintertipje! Wat is er heerlijker dan een lekkere warme kop chocolademelk in de winter? Vooral op een koude dag, waarbij de zon schijnt en je net naar buiten bent geweest. Dan met gloeiende wangen je handen warmen aan een beker warme chocolademelk. Ben je al in de stemming? Ik heb een tip voor je om zelf chocolademelk te maken met kokosmelk!

Ik maak al jaren op deze manier mijn chocolademelk. Eerder gebruikte ik altijd gewone koemelk, maar dat kan ik niet meer zo goed verdragen. Volgens mijn moeder besta ik voor 75% uit chocolade en ze is altijd bang dat als er bij mij bloed geprikt wordt, er alleen maar chocoladesaus uit mijn aderen stroomt. Mijn broer heeft daarnaast wel eens laten vallen dat als ze mij begraven, er op die plek een cacaoboom zal groeien. Het is dus duidelijk geen optie om afscheid te nemen van chocolademelk. Op zoek naar een vervanger dus! Dat is kokosmelk geworden. Dat geeft een unieke extra smaak aan de chocolademelk. Ik ben normaal gesproken geen fan van kokos (een Bounty is de enige chocoladereep die ik nooit op zal eten), maar in deze chocolademelk vind ik het echt lekkerder dan sojamelk of amandelmelk.

Je hebt hier smeltchocolade voor nodig, ook wel ‘chocoladedruppels’ genoemd. Deze kun je op de bakafdeling vinden in de supermarkt. Je hebt er verschillende varianten van. Zo verkoopt Jumbo wit, melk, puur, ruby en karamel. Ik zou niet aanraden om hierbij witte chocolade te gebruiken, want dan wordt de chocolademelk wel heel zwaar op de maag. Ook zou ik als je karamel kiest, deze combineren met melkchocolade. Als je het veganistisch wilt maken, gebruik je pure chocolade. Zelf vind ik het het lekkerste om een mix te maken van pure en melk chocolade.

Je brengt een kop van de kokosmelk aan de kook. Dit kun je in een steelpannetje of in de magnetron. Zorg dat dit niet een volle beker is, want de chocolade moet er nog bij passen. Doe ondertussen een laagje van de chocoladedruppels in je beker. Dit moet een beetje een dikke bodem zijn. Wanneer je melk aan de kook is, schenk je deze over de chocolade. Zorg dat je de chocolademelk goed door roert, zodat de chocolade goed kan smelten.

Je kunt het nog aftoppen met een dikke toef (plantaardige) slagroom en dan is het helemaal smullen geblazen! Zoals ik al zei kun je hierbij ook gewone koemelk gebruiken (volle melk is hierbij het lekkerste), maar ook als je hier niet allergisch voor bent is deze variant met kokosmelk echt het proberen waard! De kokos geeft er een unieke, extra smaak aan.

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “Homemade warme chocolademelk met kokosmelk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s