Hoe overleef je een vakantie met 6 jongens?

First things first I survived. Zoals je misschien mee hebt gekregen, ging ik rond Oud en Nieuw een week naar Valencia met de vriendengroep van mijn vriend. Dat betekende een week lang alleen maar testosteron om me heen, want ik was het enige meisje.

Gelukkig ken ik deze jongens allemaal al bijna vier jaar, waardoor ik wist waar ik aan begon. Ik zal de eerste vraag die in je opkomt gelijk even beantwoorden: “Waarom ging ik met deze jongens op vakantie?” Het antwoord is erg simpel. Ik wilde Oud en Nieuw samen met mijn vriend vieren en als ik daarvoor op vakantie moest met zijn vriendengroep, dan vond ik dat niet erg. Ik hoopte namelijk dat ik dat wel aan kon.

En gelukkig kon ik het aan, want om eerlijk te zijn viel het reuze mee om zes jongens op vakantie te gaan. Ik had verwacht dat ze zich veel erger zouden misdragen. Ze hebben aan alle verwachtingen voldaan, zoals vrouw onvriendelijke grappen maken, praten over porno, rondlopen in hun onderbroek, doen alsof ze geweldig zijn (zijn ze ook) en grappen te erg uitmelken. Maar ik dacht dat het erger zou zijn.

De enige keren dat ze niet raar doen, is als ze niet door hebben dat ze op de foto worden gezet

Ze kunnen namelijk ook soms ‘rustig’ zijn als ze Mario Kart’en, een kaartspelletje aan het doen zijn of kijken naar darten op tv. Wel allemaal onder het genot van (veel) bier en geluid. Gelukkig lieten ze mij ook met rust als ik dat wilde en lieten ze lekker lezen in mijn boek als ik geen interesse had in darten of voetbal.

Maar soms kunnen ze wel een beetje to much zijn en dan had ik de volgende oplossingen voor mezelf. Oplossing één was erg fijn als de afwas niet gedaan werd en daardoor het water koud werd, namelijk een lange douche nemen. Even een momentje helemaal voor mezelf onder de warme straal en met mijn eigen muziek op. Dit deed ik ook vaak om onder het afwassen uit te komen, maar dat wisten ze waarschijnlijk ook wel.

Een andere oplossing was heel simpel en dat was me gewoon terug trekken op de slaapkamer en daar iets doen. De jongens kwamen de kamer dan nooit zonder reden binnen. En als ik wel bij ze in de buurt wilde zitten, maar toch mijn eigen ding wilde doen, dan deed ik mijn koptelefoon met noise cancelling aan, want dat filtert bijna alles wel weg.

Maar hoe goed de vakantie me ook bevallen is. Ik weet niet honderd procent zeker of ik nog een keer als enige meisje mee zou willen gaan. Ik had het wel fijner gevonden als er een ander meisje mee was gegaan waar ik meidendingen mee had kunnen doen of over dingen praten die de jongens niet interessant vinden.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s