Een Magische Kaarsjesavond

Je staat mee te blèren met Lonely This Christmas tussen mega hoge, verlichte kerstbomen. Onderweg naar die kerstbomen ben je al een gitaar spelende kerstman op rendier tegen gekomen. Dan gaat er een schuifdeur open en wordt je verwelkomd in een betoverende wereld vol met honderden, al dan niet duizenden lichtjes en kaarsen. Wanneer je deze ‘lichtjesroute’ volgt, wordt je door allerlei prachtige, bijzondere tuinen geleid. Volg die lichtjesroute ook in deze blog!

In de weekenden voorafgaand aan Kerst organiseert De Orchideeënhoeve speciale ‘kaarsjesavonden’. Met een lichtjesroute bezoek je de verschillende tropische tuinen in De Orchideeënhoeve. Deze staan vol met prachtige planten, mooie watertjes en normaal gesproken kwetteren er vrolijke vogels, zwemmen er prachtige vissen en slingeren er aapjes rond.

Tijdens deze avonden slapen de dieren, maar de bezoekers niet. De tropische tuinen en orchideeënkwekerijen zijn dan prachtig verlicht en er is een gezellige kerstmarkt. Op deze kerstmarkt zijn er weinig orchideeën te bekennen, maar zijn er allerhande snuisterijen te verkrijgen. Zoals te verwachten, slenteren mannen er achter hun shoppende vrouwen aan. Alles in De Orchideeënhoeve is overdekt, dus je hoeft geen rekening te houden met kou, regen of vallende rendierhoefijzers.

Een gedeelte van De Orchideeënhoeve is geweid aan het kweken van (verrassend, je verwacht het niet) orchideeën. Hier hebben ze een black light op laten schijnen, wat een buitenaards effect geeft. Honderden bloemen die glow in the dark lijken te zijn.

Overal is er kerstmuziek. Over de kerstmarkt rijdt er een kerstman op een rendier, al gitaar spelend en zingend. In de ‘hangende bloementuin’ is er een koor te horen. De meeste aapjes en vogels slapen. De alpaca’s liggen in hun verblijf te herkauwen alsof ze in een kerststal liggen en er fladderen nu maar weinig vlinders om je hoofd in de anders zo overbevolkte vlindertuin. Bij de Lori’s is het een ander verhaal. Deze gekleurde vogeltjes krijsen snoeihard hun eigen kerstliedje naar de bezoekers, die wanhopig de vogeltjes proberen te voeren.

In de vlindertuin zijn er deze avonden weinig vlinders te bekennen, maar in plaats daarvan fladderen er honderden lichtjes om je heen. Een magisch gezicht.

De medewerkers lopen rond in als kerstelfen en als je bij het eindpunt bent aanbeland van de lichtjesroute, de hangende bloementuin, ben je op een heel originele wijze helemaal klaar voor Kerst. De kerststemming zat er bij mij in ieder geval goed in, een aanrader dus!

In de ‘hangende bloementuin’ (de laatste tuin voor de uitgang) schijnt er normaal gesproken een zomers lichtje. Tijdens de Kaarsjesavonden hebben ze voor een meer bijpassend sfeerlichtje gekozen. Met live muziek van een koor kun je hier genieten van wat drinken met lekkers, terwijl je onder de bloemen zit. Ook heel Instagram-waardig trouwens.

Mocht je ook naar een Kaarsjesavond willen gaan, raad ik je aan om van te voren via de website kaarten te kopen. De tijdslots vullen snel op. Nu is wachten ook geen groot probleem, aangezien je wel gewoon de kerstmarkt op kunt.

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Een Magische Kaarsjesavond”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s