Nomnomnom bij Konbu Streetfood

Soms heb je van die avonden die heel gezellig zijn en spontaan. Dat gebeurde gisteren toen Leonie mij appte of ik zin en tijd had om samen te eten. Omdat wij erg vaak samen naar de Happy Italy gaan en dat een beetje wilde doorbreken, stelde ik voor om bij Konbu Streetfood te gaan eten. Zelf loop/fiets ik hier heel vaak langs en elke keer denk ik: “Mmmm hier wil ik wel een keer gaan eten.” Maar dat had ik nog nooit gedaan tot gisteren.

Bij Konbu Streetfood serveren ze gerechten uit Zuidoost Azië, zoals Japanse ramen en Vietnamese Pho. Ook hebben ze loaded fries en verschillende streetfood. Zorg ervoor dat je genoeg honger hebt, want er is keuze genoeg! Naast dat ze Aziatische gerechten hebben, hebben ze er ook Aziatische drankjes. Zo kan je Matcha Green tea bestellen, huisgemaakte ijsthee, Yuzu tea, sake en nog wat andere dranken bestellen. Ze zorgen er hier al voor dat je bijna niet kan kiezen.

Leonie en ik hadden allebei veel moeite met kiezen en hadden gelukkig zin in dezelfde gerechten. We besloten allebei een vegetarische ramen te nemen en om samen de vegetarische loaded fries (Majin Dubuu) te nemen. De ramen was op miso basis en verder gevuld met shiitake, bamboo, taugé, lente-ui en een zachtgekookt eitje. De loaded fries waren gemaakt van zoete aardappel met gemarineerde tofu, kimchi, cheddar kaas, lente-ui, sesamzaadjes en sriracha mayonaise. Eigenlijk gaat er ook nog koriander op, maar dat vind ik naar zeep smaken en kon er gelukkig afgehaald worden.

Veggie ramen

De ramen is echt een aanrader, maar wat echt de topper van de avond was, waren de loaded fries. Wij vinden zoete aardappel allebei niet heel erg bijzonder en hetzelfde heeft Leonie met tofu, maar damn dit was lekker! De tofu is echt perfect gemarineerd en heeft een heerlijke smaak. De zoete aardappelpatat zijn lekker krokant en zijn niet te zout. Ook is alles perfect in balans met de kaas, de kimchi en de rest van de ingrediënten. Hier hebben we allebei heel erg van zitten genieten.

Majin Dubuu

Ondanks dat onze maagjes goed gevuld waren, kon er ook nog wel een toetje in. Ze hebben een aantal desserts en wij kozen ervoor om de Sunshine Bun. Dit vergeleken wij allebei met een bapaobroodje met zoete vulling. Dit klinkt misschien minder lekker, dan het is. Maar het tegendeel werd ons bewezen. De vulling was een heerlijke custard, die gelukkig niet te zoet was.

Sunshine Bun

Al met al begon onze week onverwacht heerlijk! Ik weet dat ik voor ons beide kan spreken als ik schrijf dat we hier zeker terug gaan komen, want ik heb na ons etentje van gisteren gelijk al een tafeltje gereserveerd voor zaterdag! Reserveren is trouwens echt een aanrader. Wij hadden niet gereserveerd en hadden wel een tafeltje, maar bijna alle tafeltjes waren gereserveerd.

Bron
Konbu Streetfood
Oosterstraat 10
Geopend van maandag tot en met zondag
konbustreetfood.nl

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s