Review: Virgin River

Soms heb je van die series nodig waar je naar kan kijken zonder dat je echt hoeft na te denken. Ongecompliceerd, verwachtbare plots en vaak vol met clichés. Als ik zo’n serie tegenkom op Netflix, dan kan ik daar zo gelukkig van worden! Vaak spendeer ik hier een avond of twee aan en dan ben ik door alle afleveringen heen, maar ben ik wel heel gelukkig na het kijken. Deze ervaring had ik ook met de nieuwste aanwinst van Netflix: Virgin River.

Virgin River gaat over de verpleegster Melinda, bijna altijd Mel genoemd, die van Los Angeles naar het dorpje Virgin River. Bij aankomst vraagt ze zich af waarom ze deze beslissing gemaakt heeft en als kijker weet je niet waarom ze is verhuisd. In Virgin River woont een bar/restauranteigenaar Jack, die haar maar al te graag wil helpen. Net als de bemoeizuchtige burgemeester Hope, die haar aangenomen heeft om de oudere arts, door iedereen Doc genoemd, van het dorp bij te staan. Natuurlijk gaat niks vanaf het begin goed en wil je dat Mel en Jack bij elkaar komen, maar toch blijft het niet alleen bij clichés.

De serie is goed uitgebalanceerd. Gebeurtenissen volgen elkaar snel op, maar niet te snel. Met genoeg flashbacks naar de periode toen Mel nog in Los Angeles woonde en de reden waarom ze wegging. De tien afleveringen spelen in een tijdbestek van ongeveer dertig dagen af. De standaard romantische clichés wisselen goed af en er zijn ook momenten waarop de serie je verrast met een cliché dat je had kunnen verwachten, maar toch niet zag aankomen.

Jack en Melinda
Bron

Ondanks het hoge romantische clichégehalte is het een erg leuke serie. De aflevering duren maar 46 minuten, maar soms had ik het idee dat het langer duurde en dat was niet uitverveling. Ze zorgen dat de karakters rustig de tijd krijgen om aan elkaar te wennen en bouwen langzaam de rest van de verhaallijn.

Het enige waar ik me echt een beetje aan stoorde was de momenten vlak voor en na een flashback. Je voelt een flashback namelijk erg aankomen, omdat de karakter dan heel erg voor zich uit gaat zitten/staan/liggen kijken. Na een paar keer had ik dat wel gezien en vond ik dat het geen toegevoegde waarde meer had.

Mocht je van romantische komedies of drama’s houden dan is Virgin River een aanrader, want het bevat alles. Wat ook prettig is, is dat de bij karakters goede verhaallijnen hebben en niet alleen maar als opvulling van de cast er zijn. Ook kan je eens in de zoveel tijd genieten van mooie natuurbeelden.

Virgin River ***
Sinds 6 december te zien op Netflix

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s