Deveny in ‘Wondr’land

In Amsterdam Noord is een walhalla voor Instagram te vinden: de interactieve experience Wondr. Het pop-up museum is helemaal ingericht om het perfecte plaatje voor op Instagram te maken en waar je normaal gesproken de kunst niet mag aanraken, word je nu aangemoedigd om zo veel mogelijk te gaan doen. Al vast een tip! Bereid je voor op wachten en het inhouden van je lach, want sommige mensen weten het kunstje poseren naar een hoger niveau te tillen.

Het bezoekje aan Wondr zorgde ervoor dat mijn moeder en ik een heel ander deel van Amsterdam leerde kennen, namelijk een rustig deel. Voordat je bij Wondr aankomt, moet je eerst door een woonwijk lopen, als je tenminste met de metro gaat zoals wij.

In eerste instantie wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Ik had wel wat voorbij zien komen op sociale media, maar verder wist ik niet hoe groot het zou zijn. Dus liep ik vol verwachting de eerste ruimte binnen. Elke ruimte is heel anders en de een nog leuker dan de ander. Je kaartje geeft twee uur toegang tot alles en als je aan het begin denkt dat is kort, dan heb je het mis. Je bent zoveel aan het doen dat je niet door hebt dat de tijd voorbij gaat. Hierdoor heb je ook geen idee of je aan het begin, in het midden of aan het einde bent. Nergens staat vermeld in hoeveelste kamer je precies bent. Één van de medewerkers zei aan het begin dat er halverwege toiletten waren en toen we daar na ongeveer anderhalf tot twee uur later waren, dachten we dat we nog heel veel kamers moesten. Gelukkig waren we ongeveer twee kamer later klaar.

Het grootste pluspunt aan Wondr vind ik ook een beetje het minpunt. Het is een hele leuke tentoonstelling om foto’s te maken van jezelf en van/met elkaar, maar iedereen wil dit doen. Hierdoor moet je soms een beetje lang wachten tot jij aan de beurt bent om op een bepaald plekje een foto te kunnen maken, omdat sommige meerdere (zeg maar gerust honderd foto’s uit elke hoek) maken en hier een tijdje mee bezig zijn.

Verder is Wondr een grote aanrader, want de afwisseling van alle kamers is heel leuk. Op het einde was ik er wel een beetje klaar mee, want mijn mondhoeken deden een beetje pijn van al het lachen en poseren.

Wondr
Meeuwenlaan 88, Amsterdam
Elke dag van 11:00 tot 19:00 geopend
wondrexperience.com

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Deveny in ‘Wondr’land”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s