The tale of four cities: Wenen

De laatste stop tijdens onze Interrailvakantie was in Wenen. We hadden hier maar anderhalve dag, dus hierdoor konden we niet heel veel bekijken. Wel hebben we kunnen zien hoe mooi Wenen was en net als de andere steden zou ik graag een keertje terugkomen, maar dan vooral om meer te kunnen zien.

Mijn favoriete bezienswaardigheid was Slot Belvedere. Mijn vriend en ik hebben voornamelijk de tuinen bezocht, maar je kan ook het slot vanbinnen zien. Er is een Upper Belvedere en een Down Belvedere. Wat ik erg mooi vond aan de tuin was dat het bestaat verschillende delen. Zo is er een deel met heggen en een deel met velen soorten bloemen. Belangrijke tip bezoek Slot Belvedere niet op een warme dag. Er is bijna geen beschutting waardoor het heel erg warm is.

Slot Belvedere

Als je een mooie kathedraal wilt zien, dan moet je Stephansdom bezoeken. Het staat middenin het centrum en is in de buurt van een aantal grote winkelstraten met veel verschillende soorten winkels en eettentjes. Als je zin hebt in cürryworst, dan is het wel handig om contant geld te hebben. De pin kennen de meeste eettentjes niet en de stad kent bijna geen pinautomaten.

Stephansdom

De Hofburg paleis is een andere aanrader om meerdere redenen. Reden één is dat het een mooi en groot gebouw is en als je er onderdoor gelopen bent, kom je bij andere leuke delen van de stad. Reden twee is dat vlak voor de Hofburg paleis grond open gebroken is. Hier kan je verschillende opgravingen zien van stukken uit de Middeleeuwen en zelfs de Romeinse tijd.

Hofburg paleis

En dat was onze reis door Praag, Warschau, Budapest en Wenen. Welke stad lijkt jou leuk om naar toe te gaan?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “The tale of four cities: Wenen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s