The tale of four cities: Praag

De eerste stad waar we tijdens onze Interrailvakantie heen gingen was Praag. Praag is een mooie oude stad met veel (maar dan ook echt veel!) bezienswaardigheden. Om de paar meter is er wel iets te zien en je hoeft bijna de stad niet te verlaten. Na drie dagen hebben we bij lange na nog niet alles gezien en heeft de stad ervoor gezorgd dat ik graag nog een keer terug wil komen.

Als je niet veel tijd hebt, maar wel veel van de stad wilt zien dan is het aan te raden om de Golden Prague cache te doen via Geocaching. Met deze route kom je langs 26 (!) bezienswaardigheden en loop je lekker door de stad. De route is ongeveer tien km lang, maar je bent er wel een hele dag mee zoet als je ook alle 26 caches wilt oplossen. Wij hebben jammer genoeg de cache niet kunnen oplossen, omdat we niet de juiste antwoorden hadden. Mijn favoriete bezienswaardigheden van deze route waren de Powder Tower, Church of Our Lady Before Tyn, Astronomical Clock, Sint. Nicolas Church, Old-New Synagogue, Sava Mills, Sint. Nicholas Cathedral en Prague Castle. Als je de Golden Prague route loopt, dan kom ook langs de John Lennon Wall. Dit is geen officiële stop van de route, maar zeker de moeite waard om even heen te gaan.

Naast mooie gebouwen bekijken, zijn er ook andere dingen om te doen. Zo is er een Ice Pub waar je maximaal twintig minuten binnen mag blijven en het -8 graden is. Lekker verschil als het buiten 30+ graden is. Ook is er een biermuseum waar je kan zien hoe vroeger en nu bier werd/wordt gebrouwen in Tsjechië en kan je vier lokale biertjes drinken.

Ice Pub

Ook kan je lekker eten in Praag. Zo kan je goedkoop in de kroeg goulash krijgen en dit is een echte aanrader, want zo lekker krijg je het thuis niet. Maar de echte aanrader is Fat Cat. Dit is een restaurant/pub waar je van alles kan krijgen. Zo hebben ze de standaard dingen, zoals burgers, patat en kip, maar ze hebben er ook burgerito’s (een hamburger in een wrap) en verschillende pasta’s. Wat ook leuk is, is dat zij hun eigen bier hebben de Fat Cat. Wat ook echt aan te raden is, is een Trdelník. Dit is een soort van ronde churros, die vaak gevuld wordt met ijs, besmeerd wordt met chocoladesaus of karamel, maar je kan ook een apfelstrudelvulling krijgen met appel, rozijnen, vanillesaus, nootjes en kaneel. Ze zijn bijna op elke straathoek wel te kopen, maar de lekkerste haal je bij MLS Bistro’s Creperie U Kajetána. Let op je kan hier alleen maar contant betalen!

Burgerito bij Fat Cat

Een kleine tip omtrent fooi. In Tsjechië is het gebruikelijk dat je standaard 10% fooi geeft. Soms zit het al bij de prijs in, maar vaak staat er groot op het bonnetje aangegeven dat de fooi er nog niet bij in zit. Als je zelf niet over fooi begint, dan begint het bedienend personeel er wel over. Het kan zijn dat ze wat stug reageren als je geen fooi wilt geven, maar over het algemeen reageren ze er wel goed op als je het niet wilt geven.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “The tale of four cities: Praag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s