Interrail (kedeng, kedeng)

In plaats van met de auto, bus of vliegtuig gingen mijn vriend en ik met de trein op vakantie. In twee weken tijd hebben wij op deze manier zeven landen doorkruist. Je relaxt van punt A naar B laten vervoeren, ondertussen genieten van het uitzicht en er een aantal seizoenen van Glee en Mindhunter doorheen jagen, maar hoe bevalt Interrail verder?

Doordat onze vorige vakantie naar IJsland erg duur was, wilden we dit jaar wat goedkoper uit zijn en viel onze keuze al snel op Oost-Europa. Al een aantal jaar leek het mij erg leuk om eens te gaan Interailen. Ik vind treinreizen namelijk heel leuk. Ook wilde ik eens een keer iets anders dan op vakantie gaan met de auto of het vliegtuig. Met Interrail kan je met één ticket vrij door 31 landen reizen. Je kan zelf bepalen hoeveel dagen en wanneer je wilt reizen. Perfect voor een stedentrip door één of meerdere landen. Wij kozen ervoor om in twee weken tijd vijf dagen te gaan reizen naar Praag, Warschau, Budapest en Wenen. Over de steden zelf zal ik op een ander moment iets schrijven.

Interrail is zeer aan te raden en zeker in Oost-Europa. Ik verwachtte krakkemikkige treinen zonder enig comfort, maar dit was totaal niet zo. Op één trein na had elke trein voor bijna elke stoel één of meerdere stopcontacten en/of USBpoorten. Erg handig voor als je lang onderweg bent en tussendoor je tablet of telefoon wilt opladen, zodat je ongestoord je series verder kan kijken. Ook hebben de meeste treinen in de coupés hoofdkussentjes en komt er meerdere keren een mannetje of vrouwtje met een wagentje langs. Alleen als dit wagentje langskwam, miste ik de railcatering van NS, want daar kan je ten minste pinnen. Tip! Zorg ervoor dat je maximaal vijf uur in één trein zit. Rechtstreekse verbindingen zijn heel fijn, maar als je langer dan vijf uur moet zitten en niet gemakkelijk van je plaats kan gaan, dan zorgt dit ervoor dat de reis ongemakkelijk wordt.

Onderweg vlak na Dresden

Reizen met Interrail is erg gemakkelijk. Na het bestellen krijg je tickets thuisgestuurd met een travel diary, die je voor elke trein-, bus- of bootreis moet invullen. Ook moet je aangeven op welke dag en tijd dit is. Dit wordt beter gecontroleerd dan je verwacht. Ik had namelijk op de eerst dag eroverheen gelezen dat je dit moest doen en kreeg een preek van een redelijk boze/geïrriteerde Duitse conductrice waarna ik voor mij en mijn vriend alles opnieuw heb zitten schrijven. Tip! Schrijf je reizen zo kort mogelijk voor vertrek op. Je hebt een beperkt aantal plekken in je travel diary en als je besluit anders te gaan reizen, dan hoef je niet alles opnieuw te schrijven.

Vergeet vooral niet te genieten van het uitzicht, want soms kom je langs hele mooie plekken. Toen we in onze trein van Berlijn naar Praag zaten, reden we op een gegeven moment langs Dresden. We reden wel bijna een uur of twee langs rotswanden en een heel groot mooi meer. Tip! Reserveer altijd een stoel. Als je gebruik maakt van de Interrail app, dan kan je zien voor welke trein je verplicht een zitplaats moet reserveren en voor welke het wordt aangeraden. Reserveer ook een zitplaats waarin dit optioneel is. Anders is de kans namelijk groot dat je op de grond moet zitten of bij elk station moet wisselen van zitplaats, omdat je op iemands plek zat.

Heb jij al eens geInterraild?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Interrail (kedeng, kedeng)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s