Liefde die nooit weggaat

Ik weet niet meer precies hoe oud ik was toen ik voor het eerst een boek van Karin Slaughter was, maar het was op de middelbare school en het boek was volgens mij Triptiek. Mijn obsessie met thrillers liep toen zo erg uit de hand dat ik vrienden en familie bang maakte door te vertellen op wat voor manieren ik iemand zou vermoorden. Na een paar jaar geen boek van haar gelezen te hebben, stuurde mijn vader mij een epub van haar laatste boek Laatste weduwe en begon ik weer met lezen. Ik moest eerst nog Verborgen lezen, omdat ik nog niet eens bij was met alle boeken in de Will Trent-serie. Vliegensvlug was ik door de boeken heen.

Wat ik heel leuk vind aan Karin Slaughter is dat ze veel dood en verderf laat voorkomen in haar boeken. Dit is 1 van de redenen waarom ik haar boeken altijd heel snel uit heb. Ik ben snel teleurgesteld als er maar weinig mensen doodgaan in de eerste paar pagina’s. Wat er fijn is aan Karin Slaughter’s schrijfstijl is dat het moeiteloos een verhaal oppakt en zo duidelijk geschreven dat je na een aantal jaren geen boek gelezen te hebben je gelijk weer de rode lijn weet.

Laatste weduwe heeft me erg aangegrepen, doordat het heel goed de gebeurtenissen beschrijft die zich tegenwoordig vaker beginnen voor te doen. Een groep gekken onder leiding van een immens gestoorde gek die aanslagen plegen om een reden die naar mijn mening in de prehistorie al uitgestorven had mogen zijn. Karin Slaughter beschrijft zo goed de gedachtegang van deze mensen dat ik nog steeds moet walgen als ik er aan denk. Ik kan niet bevatten waarom mensen een aanslag zouden plegen, maar dat is iets voor een ander gesprek.

De boeken worden altijd uit meerdere perspectieven beschreven en wat dit boek hierdoor zo krachtig maakt is de tijd. Elk hoofdstuk is vanuit een andere personage en speelt op dezelfde tijd af als de personage daarvoor. Het verhaal is in drie delen opgedeeld en elk deel beslaat een andere tijdsperiode. Door deze manier van schrijven weet je van alle belangrijke personages wat zij doen op hetzelfde tijdsstip en geeft het je soms wat meer inzicht in de gebeurtenissen. In het begin moest ik hier even aan wennen, maar al gauw vond ik het erg fijn.

Mijn liefde voor Karin Slaughter is weer helemaal terug (en eigenlijk nooit weggeweest) en ik hoop heel erg dat dit boek niet de laatste was in de serie. Gelukkig zijn er nog een paar andere boeken die ik kan lezen, maar ik hoop erg dat de serie zich voortzet.

Bron
Karin Slaughter – Laatste weduwe ****
Goodreads

Bron afbeelding

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s