Genieten van een pokébowl bij Poké Spot

Ik houd heel erg van sushi, maar soms heb ik geen zin om alle stukjes steeds los te eten. Ook houd ik er van om eten uit een kom te eten en niet moeilijk te doen. Gelukkig kan ik sushi en uit kommetjes eten goed met elkaar combineren door een pokébowl! Het fijne aan een pokébowl vind ik ook dat het niet heel zwaar op de maag is, maar wel lekker vult.

Een paar huizen van mijn favoriete kroeg vandaan zit Poké Spot: een simpel eetzaakje waar je heerlijke pokébowls kan halen. Wat al heel fijn is, is dat ze je een restaurant gevoel willen geven. Je kan rustig een plekje uitkiezen als je wilt blijven eten, dan wordt er eerst gevraagd of je iets wilt drinken en geven ze je rustig de tijd om een keuze te maken voor wat je wilt. Het bestellen is heel makkelijk, want op elke tafel liggen meerdere menu’s waarmee je een keuze kan maken. Poké Spot heeft 7 pokébowls al voor je uitgedacht, maar op de achterkant van het menu heb je een keuzemenu waarmee je jouw eigen pokébowl kan samen stellen. Dit vind ik heel fijn, omdat er in de standaard bowls altijd wel iets zit waar ik geen zin in heb en zo kan ik alles kiezen dat ik lekker vind.

Leonie’s poké bowl met sesam-soja dressing, ebi tempura, tomaat, avocado, komkommer, mango, nori en lente-ui

Naast pokébowls kan je er ook Pokéritto’s bestellen. Dit zijn eigenlijk een soort van burrito’s, maar in plaats van een tortilla heb je een norivel en in plaats van gehaktvulling met bonen heb je sushirijst, drie toppings naar keuze, een proteïne, een saus en crunches. Een leuke en lekkere variatie voor als je eens iets anders wilt dan een pokébowl. De bowls komen in 2 maten: medium en large. Ondanks dat ik altijd een redelijk portie avondeten op kan, neem ik altijd een medium bowl. Deze vult precies genoeg zonder dat je over vol zit. Mocht je een grote eter zijn, dan kan je altijd een large bowl nemen of een keuze maken uit 1 van de 6 bijgerechten die je kan kiezen.

Deveny’s pokéritto met spicy sriracha mayo, ebi tempura, tomaat, avocado, rode ui, Spaanse rode peper en sesam-mix

De pokébowls zijn een echte aanrader. Alles smaakt heel vers en is redelijk snel bereid. Wat ook fijn is dat je zowel eetstokjes als een vork en lepel krijgt om mee te eten. Mocht je een beetje klunzig zijn betreft eten met stokjes, dan hoef je niet met schaamte te vragen om normaal bestek en kan je gelijk beginnen. Wat ook erg fijn is, is dat ze thuisbezorgen! Weer eens wat anders dan pizza.

Deveny’s pokébowl met spicy sriracha mayo, ebi tempura, tomaat, komkommer, rode ui, zoetzure relish, Spaanse rode peper en sesam-mix

Bron
Poké Spot
Gedempte zuiderdiep 49
Geopend van maandag tot en met zondag
poke-spot.nl

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s