Er is er één jarig…

Lieve Daddo,

Er is er één jarig! Hoera! Hoera! Dat kun je via dit scherm niet zien, maar dat is mijn papaaaa. Hier een online verjaardagskaart.

Mijn oldtimer (vind je altijd leuk als we dat zeggen) wordt maar liefst 57 jaar. Al heel oud (vind je ook altijd zo leuk om te horen). Al 26 jaar van die 57 heb je grotendeels met mij moeten doorbrengen. Je hebt ook al minstens 26 keer mijn fietsband geplakt, we hebben minstens 26 keer samen schaatsen gekeken en je hebt me minstens 26 keer opgehaald, omdat ik ergens gestrand was. Maar als we Marco Borsato moeten geloven, doen vaders dat maar al te graag. Jouw favoriete ‘vaderlijke wijsheid’ gaat dan ook over fietsen: “Het is beter dat ze over je fiets lullen dan over je lul fietsen”. Mooi toch? Gaan je ogen bijna van tranen (mag ik dat soort woorden op het internet gebruiken trouwens?).

Mijn favoriete verhaal over de jonge versie van mijn vader gaat over zijn broodtrommel. Voor de gymles op school werd gevraagd om je waardevolle spullen bij de gymleraar in te leveren. Je had in die tijd nog geen mobiele telefoons, maar jij had dan ook iets heel anders om in te leveren. Je broodtrommel. Dat was je meest waardevolle bezit, want anders had je geen lunch. Zit op zich wel wat in… Die waardering voor je broodtrommel is overigens nooit veranderd.

Je bent ontzettend trouw. Zowel aan mijn moeder als aan je kinderen als aan je werk. Dat lijkt in deze tijd bijna een uniciteit te worden.

Je zucht altijd diep. Vooral als ik voor de zoveelste keer “Let it Go” op mijn hoogste volume zing, mijn spullen over het huis verspreid of wanneer ik blond doe (wat bijna nooit zo is, ik ben vet slim. Echt.). Je hebt “Frozen” nog nooit gezien en zal hem ook nooit zien, maar “Let it Go” ken je bijna uit je hoofd. Super blij ben je daarmee. *kuch*.

Je bent jarig op 8 augustus, wat zowel een zegen als een vloek is. Je bent natuurlijk lekker in de zomer jarig, wat betekent dat we bijna altijd buiten kunnen zitten. Maar helaas is ook bijna de hele familie op vakantie, waardoor je nooit zoveel bezoek krijgt. Gelukkig boeit dat je niets en ga je liever met je gezin op pad. Toen je 50 werd zijn we met het hele gezin voor twee dagen naar het Efteling Hotel geweest en je hebt al een aanvraag bij ons ingediend of we je daar voor je 60ste ook mee kunnen ‘verrassen’.

Pa, ik wens je nog vele jaren vol geluk, gezondheid en broodjes boterhamworst. En ik hoop dat ik dan toch ooit nog iets van je kan leren, behalve die wijsheid over m’n fiets. Kun je daarmee pronken. Wijsheid komt alleen denk ik niet met de jaren, maar kaalheid wel. Al zeg je dat dat door mij komt.

Van harte gefeliciteerd!

Je dochter.

 

 

 

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Er is er één jarig…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s