Een bril?!

No spon Zoals jullie vorige week konden lezen, werk ik sinds kort bij de klantenservice. Elke week moet ik één avond per week beschikbaar zijn tot 11 uur. Niet heel erg, want het laatste uurtje krijg je 150% uitbetaald. Wat wel irritant is, is dat je niet zo moe bent als je tot 11 uur achter een computer hebt gezeten en je normaal rond 11 uur gaat slapen. Na een aantal keer tot 11 uur gewerkt te hebben en pas rond een uur of 2 in de nacht in slaap te vallen, vond ik dat het daar iets aan gedaan moest worden. Tijdens het schrijven van mijn scriptie had mijn partner een bril gekocht bij Charlie Temple die het blauwe licht van haar laptop voor haar weg filterde waardoor haar ogen moeër moesten worden. Dit was iets dat het proberen waard was.

De brillen zijn niet heel duur en dat is voor iemand, die alleen een bril voor werk nodig heeft, erg fijn. Wat ook fijn is aan Charlie Temple dat ze een digitale paskamer hebben. Hierdoor krijg je alvast een indruk van hoe de bril staat, voordat je hem binnenhebt en kan je hem aan mensen laten zien. Toen ik op Parkpop was, kon ik heel makkelijk aan één van mijn ooms laten zien hoe mijn nieuwe bril eruit zag. Na een aantal brillen geprobeerd te hebben, vond ik de Parker in de kleur Black fades cinnamon het leukst. Ik hoefde geen hele bijzondere bril en ik vind het mooi hoe het zwart overgaat in het bruin aan de onderkant.

Een screenshot van mij in de digitale paskamer op Parkpop

Maar wat is precies een computerbril? In de glazen van een computerbril zit een filter die het blauwe licht voor je ogen weg filtert waardoor je geen last hebt van de negatieve effecten van blauw licht. Door onze telefoon, laptop en tv (om maar een paar voorbeelden op te noemen) krijg je een heleboel blauw licht binnen dat er voor zorgt dat je minder melatonine aanmaakt en minder snel moe wordt. Hierdoor kan je dag- en nachtritme verstoord worden, zoals bij mij.

Maar werkt de bril ook? Ja, zeker! Na de eerste keer (en alle keren daarna) dat ik mijn bril ophad, lag ik voor 12 uur in bed en heb ik niet naar het plafond liggen staren totdat ik in slaap viel. Vooral als ik in de avond werk, merk ik dat ik langzaamaan moeër word. Maar ook op dagen dat alleen overdag werk, vind ik het fijn om de bril op te hebben. Ik ben het niet gewend om heel lang naar een computer te staren en vind het fijn dat het felle wit dan wat geler is. Al met al kan ik het zeker aanraden! Het is een klein beetje wennen in het begin, maar je hebt er al gauw geen last meer van. De bril is ook erg handig voor als je de hele avond series/films aan het kijken bent.

Wat vind je van mijn bril?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Een bril?!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s