Review: Fotofabriek.nl

Deze blog is gesponsord.

Ken je dat? Honderden vrolijke vakantiekiekjes op je telefoon. Allemaal leuke herinneringen, maar waar je maar af en toe naar omkijkt. Ooit nam je je voor om er iets mee te doen, die foto’s heb je niet voor niets genomen.

Tipje: ga naar www.fotofabriek.nl. Zij hebben vele opties om leuke dingen met je foto’s te doen. Zo kun je je foto’s gewoon laten afdrukken, maar ook ansichtkaarten ervan maken, agenda’s of fotoalbums zodat je je vakantiebelevingen uitgebreid aan je oma kunt laten zien zonder dat ze Instagram moet hebben. En het allerleukste is dat ze De Algemene Wanhoop hebben gevraagd om een canvas te testen!

Ik mag graag foto’s aan de muur hebben, zodat ik telkens herinnert word aan mijn geluksmomenten. Daarom past een foto op canvas ook goed bij mij. Luxeprobleem: ik kan nooit kiezen uit de vele leuke foto’s.

Dat is bij de fotofabriek gelukkig geen probleem. Ik heb er voor gekozen om vier foto’s op één canvas te laten zetten. Ik heb voor foto’s gekozen die een verbintenis hebben met elkaar. Ze zijn alle vier genomen in mijn happy places: de Efteling en Disneyland Parijs.

Canvas3
Mijn canvas. Boven twee keer Disneyland Parijs en onder de Efteling.

Ik ben heel enthousiast over de website. Ik vond het heel simpel en hoefde nergens naar te zoeken. Wanneer je je gewenste afmeting hebt geselecteerd voor je canvas (of doe eens gek: plexiglas, karton of kurk)kom je in een heuse editor. Hier kun je je foto’s bewerken door bijvoorbeeld effecten, frames of schaduwen toe te voegen. Maar je kunt ook tekst en decoraties toevoegen, waardoor je er ook daadwerkelijk creatief mee kunt zijn. Tussendoor kun je alles opslaan, zodat je er nog even over na kunt denken of later verder kunt gaan met je ‘project’. Het enige nadeel is dat ik nergens een knopje kon vinden om je foto’s nog een beetje bij te knippen, dat had ik nog wel handig gevonden, aangezien er ook al zoveel andere opties waren.

Ik heb er nu voor gekozen om de foto’s symmetrisch naast en onder elkaar te plaatsen, maar ik had ook voor een hele andere indeling kunnen kiezen. Je kunt namelijk ook achtergronden toevoegen. Dit had ook heel leuk kunnen zijn in combinatie met bijvoorbeeld tekst of decoratie.

canvas2
De achterkant

De verzending kost €5,95 of je kunt het gratis afhalen. De verzending is wel prijzig, maar het komt goed beschermd binnen. De kwaliteit van het canvas ziet er goed uit. De foto’s zijn goed zichtbaar en de kleuren ‘poppen’ er mooi uit. Het canvas voelt ook stevig aan, het lijkt niet gemakkelijk stuk te gaan. Aan de achterkant hangt er een zakje met het bevestigingsmateriaal dat je erbij krijgt. Tijd om een mooi plekje te zoeken dus! Ik ben in ieder geval heel blij met mijn canvas met stralende herinneringen.

Wil je ook zo’n mooie canvas, maar dan met je eigen foto’s? (Je mag natuurlijk ook altijd de mijne gebruiken…) Je kunt ze hier bestellen.
Wil je liever je foto’s gewoon laten afdrukken? Dat kan hier.

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Review: Fotofabriek.nl”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s