De meest wanhopige dag van 2019 (tot nu toe)

Het is de maandag der maandagen. Een echte maandag in februari. Hij begint nog redelijk goed. Ik feliciteer via WhatsApp een vriend uitbundig met zijn verjaardag en loop opgetogen de winkel in Groningen waar ik werk binnen. Het is rond 10 uur en mijn collega vertelt mij met een vertrokken gezicht dat we vandaag niet kunnen plassen. De WC is verstopt en we hebben geen ontstopper. Dus ik op pad om een WC-ontstop-uitrusting te kopen. Op maandagochtend, als het gros van de winkels nog dicht is.

Ik loop langs de Vismarkt. Ik zie een man plompverloren midden op de Vismarkt naar een stel dikke stadsduiven staren. Terwijl ik naar hem kijk, hurkt hij naast de duiven neer. Hij pakt één van de duiven vastberaden vast en stopt die in zijn schoudertas. Hij staat rustig weer op en begint te lopen.

Uiteindelijk heb ik een volledig ontstoppakket samengesteld en keer ik terug naar de winkel. Onderweg loop ik langs een bankje. Daar zit de duivenman rustig een broodje kaas te eten. Uit zijn tas klinkt een zachte “roekoe”. Die duif lust vast ook wel een stukje brood.

Eenmaal op het werk blijkt dat door de gekke vorm van onze WC, de plopper niet werkt. Ook een dubbele portie vloeibare ontstopper richt niets aan. Inmiddels is het 12 uur en moet de winkel open. Wegens omstandigheden komt mijn leidinggevende later en sta ik de eerste twee uur alleen met mijn collega in de winkel. Beiden met de benen bij elkaar, want we moeten nu toch echt plassen.

Aan het einde van de werkdag haal ik opgelucht adem. De WC is ontstopt, op de Vismarkt zijn geen duivenvangers meer te bekennen en ik fiets naar het huis van mijn vriend. Ik negeer die avond mijn verplichtingen en blijf bij hem op de bank hangen. Aan het einde van de avond beëindigen we onze relatie en fiets ik 11 kilometer alleen in het donker terug naar huis. Val daarna maar eens in slaap.

Ik beschouw dit toch wel als één van mijn meest wanhopige dagen van 2019. Maar hé, we zijn nog maar halverwege het jaar…

Wat is jouw ultiem wanhopige dag?

 

(Foto: Wikipedia)

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s