Waarom ik liever alleen naar de bioscoop ga

Mijn liefde voor films is waarschijnlijk maar bij weinig mensen onbekend. Wekelijks ben ik wel te vinden in een donker zaaltje van de Pathé. Maar wat mensen misschien niet weten is dat ik bijna altijd alleen naar de bioscoop ga en dat helemaal niet erg vind.

November dit jaar heb ik mijn abonnement alweer acht jaar. Van deze acht jaar ga ik misschien al zes jaar regelmatig alleen naar de film. Het komt niet doordat ik het niet leuk vind om met andere mensen naar de film te gaan, maar door een paar simpele redenen.

Abonnement
Niet iedereen heeft zoals ik een Pathé Unlimited abonnement. Hierdoor willen sommige mensen niet altijd met me mee, omdat ze elke keer geld willen betalen. Ook hebben ze waarschijnlijk, niet zoals ik, zin om wekelijks in een bioscoopzaal te zitten. Anders hadden ze waarschijnlijk wel een abonnement genomen.

Plannen
Wat ik erg fijn vind aan alleen naar de film gaan, is dat je met niemand rekening hoeft te houden qua planning. Als ik een dag niks te doen heb, plan ik al snel in de ochtend een filmpje in en ga ik de rest van de middag mezelf entertainen met iets anders of nog een tweede of derde film. Niemand heeft hetzelfde rooster waardoor het plannen van een bezoekje soms meer tijd vraagt dan de film zelf.

Gewenning
Ik weet niet meer welke film het was, maar ik weet nog wel heel goed hoe het voelde toen ik voor het eerst alleen naar een film ging. Het voelde raar. Tot dat moment was ik altijd gewend geweest om met mijn ouders of vriendinnen te gaan. Nu ging ik alleen. De reden was dat het al meerdere malen voor was gekomen dat niemand geld, tijd of zin had om naar een bepaalde film te gaan. Hierdoor had ik een maand of twee niet gebruikgemaakt van mijn kaart en vonden mijn ouders dat ik hier iets aan moest doen. Op dat moment betaalde zij mijn abonnement en vonden het zonde van het geld als ik niet ging. En toen zat ik daar alleen in die voor mijn gevoel grote zaal. Er waren wel andere mensen die ik niet kende, maar ik had niemand om mee te praten voordat de voorfilmpjes en reclames begonnen. Ik laat het misschien nu heel dramatisch klinken, maar dat was het totaal niet. Ik moest er gewoon aan wennen dat ik alleen was. Het heeft maar een paar keer geduurd, voordat ik er helemaal aangewend was. Op een gegeven moment namen vriendinnen ook een kaart en moest ik moeite gaan doen om hen mee te vragen als ik eens ging. Ik ben op dit moment zo gewend aan alleen naar de bioscoop gaan dat het voor mij wennen is als ik eens met een persoon ga.

Samengevat vind ik het dus helemaal niet erg om alleen naar de film te gaan. Naar sommige films wil ik soms helemaal niemand meenemen, omdat ik daar in alle rust naar wil kijken en zelf van wil genieten zonder dat iemand me mogelijk kan gaan storen. Ik raad het eigenlijk aan iedereen aan om eens te doen. Wacht niet totdat iemand kan of zin heeft om naar een film te gaan die jij heel graag wilt zien, maar koop een kaart en eventueel wat snacks en ga genieten. Misschien haal je er wel meer plezier uit om de film alleen te kijken.

Bron afbeelding

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s