Simone

Beiden staan we met onze moeders in de schoenenwinkel. We zitten in rivaliserende brugklassen en vuile blikken gaan over en weer. Later worden we de dikke maatjes en beleven we de mooiste avonturen.

In de tweede klas van de middelbare school kwamen Simone en ik bij elkaar te zitten. De rivaliteit bleek ongegrond en verdween als sneeuw voor de zon. Al snel waren we samen verliefd op Sven Kramer. Zijn foto in ons Duits boek en hoppaaa, ineens studeerden Simone en Leonie wel heel hard. Bij Wiskunde begreep ik wat de som was en kon Simone hem uit haar hoofd uitrekenen. We schreven ellendelange verhalen in elkaars agenda (zou daar de grondslag liggen voor deze blog?).

s2010
2010: Het einde van de middelbare school

Na schooltijd konden we eindeloos de Sims spelen. Dan creëerden we gezinnen met onszelf en onze droommannen (Who didn’t?) en lieten de Sims dan zo erg ruzie maken dat ze moesten verhuizen (iets met een affaire). Op mooiere dagen gingen we fietsen. We wisten alleen nooit waar heen, dus fietsten we altijd maar rechtdoor totdat we niet meer konden. Dan kozen we een kant en gingen we weer rechtdoor (again: who didn’t?). Als we niet samen waren, MSN’den of SMS’den we tot we gingen slapen. Want na een hele schooldag samen, moest er toch nog veel besproken worden.

Simone wist (en waarschijnlijk weet) altijd eerder wanneer ik verliefd ben dan ikzelf. Ze ziet het dan ook als missie om mij te overtuigen dat ik verliefd ben en herinnert me er dan aan dat ik mensen niet mag afwijzen op basis van hun schoenen. Ook is ze naar eigen zeggen voorzitster van mijn fanclub, die naast haar nog één lid heeft: mijn moeder. Simone heeft dan ook nog nooit een theateroptreden van mij gemist.

2014
2014: shopmiddag

Na de middelbare school samen doorgebracht te hebben zijn we samen bij de Albert Heijn gaan werken. Elke dag groot feest daar. Karretjes verplaatsen kon niet zelfstandig en ging altijd met veel gillen. We gingen veel naar de bioscoop, omdat we een missie voor onszelf gesteld hadden: elke film met Channing Tatum of Zac Efron móesten we zien. De film was dan rond negen uur afgelopen en we gingen direct op de fiets naar huis. Dat thuis komen duurde dan alleen twee uur in plaats van een half uur, omdat eerst de hele film geanalyseerd moest worden en daarnaast nog allerlei heren besproken moesten worden.

Vele obsessies voor van alles en nog wat later, zijn we hier. We zijn inmiddels allebei afgestudeerd. Het studeren was het eerste wat we zonder elkaar deden. Althans, we volgden niet dezelfde studie. We hebben nooit moeite gehad met het onderhouden van contact. We zien elkaar niet vaak, maar vertellen elkaar alle hoogte- en dieptepunten.

bdr
2016: Nijmegen

Als we samen op pad gaan, staat dat garant voor chaos. Het avontuur van de Huishoudbeurs kennen jullie al, net als de dag dat mijn telefoon zijn eigen dagje uit had. De laatste keer dat ik met Simone ging winkelen, kocht ik een tas vol Mickey Mouse spullen van de Primark, verloor een oorbel, kocht twee paar nieuwe oorbellen en konden we niet besluiten waar we gingen eten, waardoor we bij onze vaste pizzeria terecht kwamen, waar ze ons kennen (ik weet het, heel erg).

dav
2019: Huishoudbeurs

We hebben al veel samen meegemaakt en ik weet zeker dat Simone altijd voor mij klaar staat. Het maakt niet uit hoe laat het is of wat mijn probleem is, ze is er altijd. En nu wordt ze bijna 26 jaar. We kennen elkaar dus officieel ons halve leven! Komende woensdag (19 juni) is ze jarig. Gefeliciteerd lieve Simone! Op naar nog heel veel mooie avonturen!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Simone”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s