A Whole New World

Disneyfilms zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Afgelopen zaterdag voelde ik me weer even een klein kind toen ik naar de live action remake ging van Aladdin. Van te voren was ik wel benieuwd naar hoe ze de film hadden veranderd of ze veel dingen hetzelfde hadden gehouden. Het meeste was ik benieuwd naar Will Smith’s versie van Genie, omdat ik Robin Williams’ versie al zo goed vond.

De film heeft me eigenlijk geen moment teleurgesteld. Omdat ik de animatiefilm al een hele tijd niet gezien had, wist ik soms ook niet meer zo goed hoe alles eruit zag. Dat heeft denk ik wel een beetje geholpen om de film niet heel erg te beoordelen. Het origineel komt alweer uit 1992 en gezien de technieken van tegenwoordig was het goed te verwachten dat het er allemaal wat beter en gelikte uitzag.

Wat ik vooral heel goed vond, was dat alle personages ook een Arabisch uiterlijk hadden. Hierdoor kreeg ik meer het gevoel dat het ergens in Arabië was gemaakt. Wat ik sowieso erg leuk vond aan de cast, was dat Jafar door de Nederlander Marwan Kenzari. Toen ik voor het eerst de trailer had gezien, had ik hem niet herkend. Pas later toen mijn vader erover begon, herkende ik hem en was ik blij verrast. Nadat ik Aladdin gezien had, snapte ik heel goed waarom Disney hem gecast had. Hij is een erg goede acteur! Het laatste dat ik echt van hem gezien had, was toen hij in Flikken Maastricht speelde. Via IMDB en mijn vader kwam ik erachter dat hij ook in Murder On the Orient Express een klein rolletje had, maar ook toen was hij mij niet opgevallen. Ik hoop oprecht dat dit een doorbraak voor hem wordt in Amerika.

Naomi Scott en Mena Massoud als Jasmine en Aladdin
Bron

Maar laten we het nu even hebben over Will Smith. Zijn vertolking van Genie vond ik erg goed. Zoals ik aan het begin al zei, was ik erg benieuwd naar zijn versie en gelukkig heeft hij zijn eigen draai aan het karakter gegeven. Het is absoluut geen kopie van Robin Williams en gelukkig maar ook. Will Smith is het gelukt om het alom bekende karakter zo neer te zetten dat hij niet op de voorgrond treedt, Robin Williams eert en wat hip-hop toevoegt. Ik zeg petje af, want het leek me eigenlijk de moeilijkste rol om te doen.

Wat ik eigenlijk het beste vond aan de film is dat er een stukje womenempowerment naar voren komt. Subtiel, maar ook weer niet. Ik zat bijna te juichen en te klappen van blijdschap in de zaal. Ik ben niet echt een feminist, maar ik vind het op zijn tijd wel belangrijk. Daarom kon ik erg waarderen wat Disney deed in de film. Jasmine wordt namelijk niet neergezet als een prinsesje dat er leuk uit ziet, maar als een vrouw met een mening en een hart voor haar volk.

Kortom de film is een mooie en goede remake van het origineel. Er zitten een elementen in die een mooie hommage zijn en brengt zoals vaak bij Disneyfilms een mooie boodschap over. Ik raad de film zeker aan en het is een goede manier om je weer even kinds te voelen.

Aladdin ****
Sinds 22 mei in de bioscoop

Bron afbeelding

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s