Mijn 5 favorieten van Eurovision Songfestival 2019

Vanavond is het eindelijk tijd voor de eerste halve finale van het Eurovision Songfestival 2019. Elk jaar is het songfestival een hele happening bij mij thuis. Weken van te voren beginnen we al met speculeren over wie er gaat winnen. We kijken niet heel erg naar de voorspellingen die door andere gemaakt worden, maar luisteren zelf naar de liedjes en maken een inschatting.

Dit jaar doen we er nog een schepje boven door een weddenschap aan te gaan. Allemaal voorspellen we wie er in de halve finales doorgaan en daarna wie het songfestival gaat winnen en op welke plek elk land eindigt. Dit is moeilijker dan het lijkt, want nummers die jij misschien heel goed en leuk vindt, kan het in Europa misschien heel slecht doen. Ik heb mijn beslissingen puur gemaakt op de liedjes en niet op YouTube gekeken naar de optredens. Die zijn natuurlijk wel belangrijk, maar ik wilde me daar niet al te veel door laten afleiden.

Doordat ik de nummers al een aantal keer beluisterd heb, heb ik ook al wat favorieten. Hieronder kan je luisteren naar mijn 5 favorieten. Ik zeg er wel bij dat ik deze nummers leuk vind en denk dat ze door de halve finales heen komen of een van deze daadwerkelijk gaat winnen, moeten we nog afwachten.

Nederland: Duncan Laurence – Arcade
Natuurlijk komt Nederland in het lijstje voor. Ik ben niet altijd een fan van onze inzending, maar de laatste jaren en ook dit jaar vind ik dat we een goede, leuke en vooral mooie inzending hebben.

Australië: Kate Miller-Heidke – Zero Gravity
Van Australië snap ik al een aantal jaren niet meer waarom ze steeds mee doen. Ook vind ik de nummers niet altijd even leuk. Dit jaar kan ik niet goed onder woorden brengen wat ik hier van vind, maar ik vind het ook niet verkeerd.

Oostenrijk: PAENDA – Limits
Ik vind dat er bij dit nummer erg goed gezongen word. De uithalen die hier gedaan worden, ben ik normaal gesproken erg snel zat, maar hier is dat niet het geval. Ik hoop dat zij ver gaat komen.

België: Eliot – Wake Up
Van België ben ik wisselend fan. Dit jaar hebben ze een leuke inzending. De zang, melodie en tempo vind ik erg goed.

Rusland: Sergey Lazarev – Scream
Dit nummer geeft mij een beetje hetzelfde gevoel als het nummer van Duncan Laurence. Ik hoop en denk dat het een strijd gaat worden tussen die twee nummers. Als Rusland zou winnen, dan zou ik dat niet erg vinden.

Dit zijn mijn 5 favorieten van dit Songfestival. Staat jouw favoriet in het rijtje of vind je een ander nummer heel leuk? Op Spotify staat een officiële afspeellijst met alle nummers.

Bron afbeelding

Advertentie

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s