#Wastewarrior

Ik houd heel erg van eten en niet zo erg van verspilling. Daarom was ik heel blij dat ik een tijdje geleden de app To Good To Go ontdekte en een wastewarrior werd.

Ik ontdekte de app via Gewoon Hanne’s instagram. Zij plaatste in haar story een keer haar vangst. Getriggerd door haar en het eten dat ik zag, besloot ik de app te downloaden en ze te volgen op Instagram. Ik was gelijk verkocht.

Screenshot-to-good-to-go
Screenshot To Good To Go
Als je To Good To Go opent, wordt er door middel van je locatie de dichtstbijzijnde aangesloten winkels, restaurants of supermarkten getoond. Je kan dan zien of er iets te redden is en hoeveel magic boxen er nog zijn. Ook kan je de prijs zien en onder de naam staat wanneer en hoe laat je de magic box kan ophalen. Van te voren is niet bekend wat er in de magic box zit waardoor het altijd een verrassing is. Het is ook mogelijk om winkels je favoriet te maken. Wanneer je dit doet, kan je een melding krijgen als er nog magic boxen zijn.

Het duurde wel een tijdje voordat ik het kon proberen. Ik greep vaak net naast de boot of kon de magic box niet op de aangegeven tijd ophalen. Het bleef toen bij het aanschouwen van al het lekkers op Instagram.

Magic-box-stadsbakkerij-meijer
Mijn magic box van Stadsbakkerij Meijer

Mijn eerste magic box haalde ik bij Fresh Today: een foccaciabroodje met tzaziki en kipfliet, een half Americain cookie en een flesje sap. Alleen aan de salade op het broodje kon ik merken dat het al een beetje oud was, maar voor de rest kon ik er niks aan opmerken. Ook het koekje en het sapje waren heerlijk en ik was blij dat ik dit van de prullenbak gered had.

Na deze vangst begon het een sport te worden. Inmiddels kent al menig mens de app en zijn de magic boxen heel snel uitverkocht. Na mijn keer bij Fresh Today heb ik tot nu toe nog een magic box gehaald bij Stadsbakker Meijer en bij de Jumbo. Van het brood geniet ik nog steeds, doordat ik een deel van de buit heb ingevroren. Mijn vriend heb ik met de schnitzels van de Jumbo blij gemaakt, omdat ikzelf geen varkensvlees eet.

In een korte tijd is dit een van favoriete apps geworden. Ik vind het erg leuk om na te denken over wat ik zou krijgen en een goed gevoel krijg elke keer als ik iets gered heb. Daarom raad ik het aan iedereen aan om het een keer te downloaden en het te proberen!

Magic-box-jumbo
Mijn magic box van de Jumbo

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “#Wastewarrior”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s