Onze Buffy

Elke keer als ik thuis kom, zit je klaar voor de deur. Eigenlijk weet ik niet of je blij bent om me te zien of dat je het leuk vindt dat er iets gebeurd voor je raampje, maar je huppelt nooit weg als ik je wil knuffelen.

Een aantal konijntjes zijn je voor gegaan. Ik moet toegeven dat ik in eerste instantie niet stond te springen om je te kopen. Ik was nog steeds in rouw om je voorganger. Nu ben je al bijna negen jaar oud en zou ik je voor geen ander konijn willen ruilen en ben je zeker het leukste konijn dat we ooit hebben gehad.

Baby-Buffy
2 maanden oude Buffy

Onze Buffy dankt haar naam aan de hoofdrolspeelster van een van mijn favoriete series. Toen mijn moeder en ik haar kochten, was ik verslaafd aan Buffy the Vampire Slayer en kon ik op dat moment geen betere naam bedenken. Hierdoor wordt Buffy ook geregeld Vampire Slayer genoemd door mijn beste vriendin.
Buffy-op-balkon

De bezigheden van Buffy bestaan uit aandacht vragen voor het raam, door het huis en over het balkon rennen, zichzelf wassen en languit op ‘haar’ balkon liggen. De eerste keer dat Buffy languit lag in haar toemalige hokje in de keuken schrok iedereen heel erg. We hadden haar nog maar een paar weken en ze lag zo stil dat het net leek of ze dood was. Na bijna negen jaar zijn we gelukkig gewend geraakt aan deze zijligging.

Slapende-buffy
De beroemde zijligging van Buffy

Ook vind Buffy het helemaal niet erg om te knuffelen. Zolang je haar maar na een gepaste tijd weer op de grond zet, zodat ze alles weer kan onderzoeken. Luisteren kan Buffy heel goed. Vooral toen ik nog thuis woonde pakte ik Buffy wel eens om een gesprek te houden. Op een of andere manier lijkt ze altijd te luisteren.
Buffy-voor-het-raam

Ook al kan ik niet elke dag meer met Buffy knuffelen. Ik hoef haar nooit echt te missen. Mijn ouders (en vooral mijn moeder) sturen bijna dagelijks een foto of een filmpje van Buffy, waardoor altijd aan mijn dosis schattigheid kom. Ik hoop dat Buffy nog lang en gelukkig mag rondhuppelen op het balkon en vertroeteld mag worden door iedereen die het maar wil.
Buffy-aan-het-chillen

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s