“Our Planet” is meer dan mooie beelden

Als je deze serie rustig op je gemakje wilt kijken, dan moet je het vooral niet met mij kijken. Ik laat de bank spontaan door enthousiasme schudden als ik een dier zie dat ik leuk vind. Ook ga ik heel erg piepen, andere geluiden maken of schreeuwen als er een jacht wordt ingezet en roep ik keihard in je oor “It’s so fluffy I’m gonna die!!!!!! So fluffy!!!!” En ja je mag nu ook medelijden hebben met mijn vriend, die dit allemaal heeft moeten verduren.

Naast deze uitbarstingen heb ik ook rustig zitten kijken naar deze mooie serie. De beelden zijn erg vrij en op sommige momenten vroegen mijn vriend en ik ons echt af hoe ze dit voor elkaar hadden gekregen. Soms zie je beelden uit een nogal ongewone hoek. Wat ik ook erg mooi vind aan de serie is dat de afleveringen allemaal een rond verhaal hebben. Elke aflevering heeft van begin tot einde met elkaar te maken. Verder komen er veel verschillende dieren in de serie voor en viel het mij heel erg mee met de hoeveelheid jachten die er gedaan werden.

Our Planet is niet alleen maar mooie beelden en schattige diertjes. Het is een vrij serieus programma. Normaal gesproken zijn de jachtopnames de beelden waar je erg van kan schrikken, maar dit keer waren het andere beelden. In deze serie werd het namelijk duidelijk gemaakt welke rol de mens heeft gehad in het ervoor zorgen dat leefgebieden achteruit gaan, dat dieren nu worden beschermd of iets anders. Misschien dat ik het niet helemaal mee gekregen had, maar ik had niet verwacht dat de serie zo serieus zou zijn en er zo veel aandacht aan zou besteden.

Ondanks dat het niet onbekend voor mij is wat de omstandigheden in de wereld zijn, schrok ik wel erg op sommige momenten. Doordat ik het zo op tv zag en gelijk meer uitleg kreeg, raakt het mij diep. Het heeft ervoor gezorgd dat ik wat bewuster ben geworden van alles. Hierdoor raad ik deze serie ook erg aan. Het combineert de mooie beelden en schattige diertjes goed met de serieuze boodschap die het wil geven. Ook laat het je nooit met een volledig rot gevoel achter, omdat het altijd afsluit met mooie beelden. Hieronder alvast een klein voorproefje.

Our Planet: ****
Sinds 5 april te zien op Netflix

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s