Be Magical!

Toen ik de trailer voor deze film zag, was ik gelijk verkocht. Ik had net Captain Marvel gezien en vond het heel leuk om Brie Larson en Samuel L. Jackson op een andere manier te zien. Wat ik vooral ge-wel-dig vond, is dat de film Unicorn Store heet. Ik heb namelijk een zwak voor unicorns. Ik heb er geen obsessie mee, maar wel een unicorn onesie waar ik graag in rondloop.

Een reden waarom ik de film heel leuk vond, was dat het erg wanhopig over komt. Vragen zoals “Wie ben ik?”, “Wat ga ik doen met mijn leven?”, “Hoe draag ik me volwassen zonder mezelf te verliezen?” hebben een terugkerende rol. Als het door een tiener gespeeld zou worden, zou het een slechte clichéfilm zijn. Brie Larson speelt echter haar rol op zo’n leuke manier dat het niet cliché is en grappig dat een volwassen nog steeds met deze vragen rondloopt. Wat op zich nog niet zo raar is. Waarschijnlijk loopt er veel volwassene rond die zich nog steeds afvragen wat ze met hun leven willen doen.

Wat ik ook erg leuk vond was, dat ik in het begin niet gelijk kon bedenken hoe de film zou gaan lopen. Ik had wel een idee, maar kreeg niet de bevestiging of het ook zo ging lopen. Dit vond ik verfrissend, omdat ik tegenwoordig vrij snel door heb hoe een film gaat lopen en dan alleen maar zit te wachten tot ik gelijk heb. Nu was ik oprecht benieuwd hoe het allemaal uitging pakken.

Brie Larson en Samuel L. Jackson waren in Captain Marvel al een heel leuk duo en dat zetten ze in deze film goed door. Jackson heeft wel een wat kleinere rol dan Larson, maar is wel belangrijk voor het verhaal. Wat ook erg goed is, is dat het een afgerond verhaal is en alles op het einde samenkomt. Wat ik tegenwoordig wat minder vind, is dat films mij nogal snel het gevoel geven dat er een deel twee aankomt en dat het een opbouw is naar meer, zelfs als het een stand-alone film is. Hier had Unicorn Store helemaal geen last van. Je ziet de groei die het karakter van Brie Larson doormaakt en reflecteert het ook op jezelf. Ik ben zelf ook over wat dingen gaan nadenken en herkende mezelf op sommige punten.

Wat zeker aan te raden is, is om deze film in je unicorn onesie te kijken. Het is a) lekker warm en b) voel je je hopelijk geliefd door Brie Larson en haar obsessie voor unicorns. Want het is en blijft een beetje een feel good film. Dit keer zonder alle super vrolijke muziek, maar met boodschappen zoals “Wees bijzonder, maar vooral jezelf” en “Geloof in jezelf”.

Unicorn Store: ****
Sinds 5 april te zien op Netflix

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s