Vegetarische Oosterse Noodlesoep

Dit recept is geïnspireerd op een recept voor Oosterse kippensoep uit de Allerhande, mijn grote vriend. Ik heb het originele recept toen gemaakt, maar vervolgens veranderd. Zo heb ik een variant gemaakt met varkensvlees en rundvlees, maar ik maak hem nu standaard vegetarisch met ketjap tempeh. Het hapt en slobbert lekker weg en is mijn ideale comfortfood, waar ook nog eens groentes in zitten! Het is super snel klaar (binnen een half uur) en gemakkelijk te maken.

53311893_330211047620813_1740679949339066368_n

Ingrediënten (4 personen)
1,5 liter water
2 groentebouillonblokjes
2 el ketjap
2 tl sambal
2 el pindakaas
1 pakje Tempeh Ketjap van Albert Heijn (Je kunt eventueel ook gewone tempeh gebruiken, dit is in alle supermarkten wel verkrijgbaar.)
180 gr. Udon Noodles
500 gr. sperziebonen
1 krop paksoi
250 gr. taugé
ong. 50 gr. gebakken uitjes

Het is heel belangrijk om Udon Noodles te gebruiken en geen andere soort noodles. Udon Noodles zijn lekker dik en nog belangrijker: op een gegeven moment houden ze op met het opnemen van water, wat in een soep wel handig is.

54423269_402689340558111_8148684031559467008_n

Bereiding

  1. Punt zo nodig de boontjes. Sperziebonen uit de vriezer zijn voor deze soep ook zeker geschikt. Lekker makkelijk en in elk seizoen te vinden.
  2. Breng het water aan de kook in een ruime soeppan en voeg ondertussen de bouillonblokjes, ketjap, sambal en pindakaas toe. Roer regelmatig door.
  3. Bak ondertussen de tempeh in een koekenpan met een klein beetje olie of boter. Bak tot de blokjes wat verkleurd zijn.
    tempeh
  4. Voeg wanneer het water kookt de noodles toe. Laat 10 minuten door koken.
  5. Voeg na 4 minuten de sperziebonen en de tempeh toe. Breng daarna de soep extra op smaak met peper en zout of eventueel wat extra pindakaas, ketjap of sambal. Blijf goed roeren en voeg zo nodig wat extra water toe.
  6. Snijd de paksoi in dunne repen en voeg deze toe.
  7. Verdeel de taugé over de borden of kommen en schep de soep er boven op. Bestrooi ze vervolgens met de gebakken uitjes.

Eetsmakelijk en lekker slobberen!

Tip: draag wel een slabbetje want noodle-spetters zijn gegarandeerd.

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroeps chaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

4 gedachten over “Vegetarische Oosterse Noodlesoep”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s