Dit recept is geïnspireerd op een recept voor Oosterse kippensoep uit de Allerhande, mijn grote vriend. Ik heb het originele recept toen gemaakt, maar vervolgens veranderd. Zo heb ik een variant gemaakt met varkensvlees en rundvlees, maar ik maak hem nu standaard vegetarisch met ketjap tempeh. Het hapt en slobbert lekker weg en is mijn ideale comfortfood, waar ook nog eens groentes in zitten! Het is super snel klaar (binnen een half uur) en gemakkelijk te maken.
Ingrediënten (4 personen)
1,5 liter water
2 groentebouillonblokjes
2 el ketjap
2 tl sambal
2 el pindakaas
1 pakje Tempeh Ketjap van Albert Heijn (Je kunt eventueel ook gewone tempeh gebruiken, dit is in alle supermarkten wel verkrijgbaar.)
180 gr. Udon Noodles
500 gr. sperziebonen
1 krop paksoi
250 gr. taugé
ong. 50 gr. gebakken uitjes
Het is heel belangrijk om Udon Noodles te gebruiken en geen andere soort noodles. Udon Noodles zijn lekker dik en nog belangrijker: op een gegeven moment houden ze op met het opnemen van water, wat in een soep wel handig is.
Bereiding
- Punt zo nodig de boontjes. Sperziebonen uit de vriezer zijn voor deze soep ook zeker geschikt. Lekker makkelijk en in elk seizoen te vinden.
- Breng het water aan de kook in een ruime soeppan en voeg ondertussen de bouillonblokjes, ketjap, sambal en pindakaas toe. Roer regelmatig door.
- Bak ondertussen de tempeh in een koekenpan met een klein beetje olie of boter. Bak tot de blokjes wat verkleurd zijn.
- Voeg wanneer het water kookt de noodles toe. Laat 10 minuten door koken.
- Voeg na 4 minuten de sperziebonen en de tempeh toe. Breng daarna de soep extra op smaak met peper en zout of eventueel wat extra pindakaas, ketjap of sambal. Blijf goed roeren en voeg zo nodig wat extra water toe.
- Snijd de paksoi in dunne repen en voeg deze toe.
- Verdeel de taugé over de borden of kommen en schep de soep er boven op. Bestrooi ze vervolgens met de gebakken uitjes.
Eetsmakelijk en lekker slobberen!
Tip: draag wel een slabbetje want noodle-spetters zijn gegarandeerd.
Leonie wat een heerlijke tip. Deze ga ik zeker van de week maken
LikeLike
Leuk! Laat je weten hoe het is geworden?
LikeLike
Het smaakt goddelijk!!
LikeLike
Nou bedankt hoor ik had het stukje over het slabbetje overgeslagen, ik sta mij nu om te kleden …. maar dit is wel erug lekker!
LikeLike