“Alita: Battle Angel” vecht zich naar deel 2

In plaats van een romantische komedie kijken mijn vriend en ik altijd de meest gewelddadige film in de bioscoop op Valentijnsdag. Dit keer viel het qua bloedvergieten mee, maar was het nog steeds niet de rustigste film die er is. Wij gingen namelijk naar Alita: Battle Angel. Toevallig was deze film precies die dag uitgekomen.

In een toekomst waar mensen, cyborgs en machines naast elkaar leven vindt een dokter een cyborgmeisje en geeft haar een nieuw lichaam. Het meisje gaat de wereld ontdekken en ontmoet verschillende mensen en cyborgs. De hele verdere film gebeuren er verschillende activiteiten die je erg laten geloven dat er nog een nieuwe film aankomt.

De speciale effecten zijn mooi gedaan en ik zou daarvoor de film zeker nog een keer willen zien. Het verhaal trekt mij wat minder. Wat ik net al zei, is dat de film erg toe werkt naar een deel twee en ik vind het altijd erg jammer als dat te merken is. Ik vind het niet erg als er meerdere delen uitkomen, maar het verhaal werd flinterdun gehouden en naar mijn smaak bevatte het iets te veel clichés. Ik had het leuker gevonden als we wat delen meer hadden uitgediept. Nu gok ik dat je voor bepaalde delen van het verhaal, zoals de achtergrond van de badguy en wat verdieping op de achtergrond van de hoofdpersonage, moeten wachten tot deel twee. Nu wordt de badguy wel genoemd en getoond in de film, maar wordt alles erg oppervlakkig gehouden. Jammer.

Ook vind ik dat er onderdelen in de film zijn waar ik de functie niet van inzie momenteel. In de toekomst bestaat er een sport met motorische skeelers en een bal. Dit wordt een paar keer gespeeld in de film, maar voegt naar mijn mening eigenlijk niks toe aan het verhaal. En dat heb ik eigenlijk wel met meerdere dingen. Eigenlijk is het allemaal een beetje te veel voor een film van twee uur.

Ook vind ik de leeftijdscategorie een beetje twijfelachtig. De film is voor twaalf jaar en ouder, maar bij sommige delen vind ik dat een beetje twijfelachtig. Ik moet er natuurlijk wel bij zeggen dat er tegenwoordig allemaal (computer)spellen zijn waar ook veel geweld in voorkomt, maar sommige dingen vind ik een beetje ver gaan voor de leeftijd twaalf jaar.

Al met al vind ik de film leuk, maar ben ik er geen grote fan van. Ik ben wel erg benieuwd naar het volgende deel, want daarvoor heeft het mij wel genoeg getriggerd, maar of ik deze film nog een keer ga kijken is niet zo heel zeker. Wat ik wel erg leuk vind, is de soundtrack gemaakt door Dua Lipa! Swan Song is een heerlijk nummer.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s