Een zonnestraaltje op Netflix

Ik houd niet zo van make-over programma’s, maar door wat filmpjes op Facebook was mijn interesse gewekt. Afgelopen zaterdag besloot ik daarom om de eerste aflevering van Queer Eye te gaan kijken en vanaf de eerste minuut was ik verkocht.

Queer Eye is een make-over programma waarin de Fab 5 (vijf hele leuke homo’s) mannen helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en een doel te behalen. Alle mannen hebben een eigen expertise en elke aflevering krijgen ze allemaal de tijd om de persoon in kwestie te helpen.

Wat ik zo leuk aan dit programma vind is dat je instant sympathie krijgt voor de Fab 5 en door hun doen en laten ook voor de persoon die ze gaan helpen. De man, die geholpen wordt, heeft vaak ook lieve kantjes waardoor je gelijk benieuwd bent hoe de man veranderd gaat worden. Elke aflevering wordt het huis opnieuw gedecoreerd, leert de man een of meerdere gerechten maken, krijgt hij een nieuwe outfit en persoonlijke verzorging aangemeten en worden er diepe gesprekken gehouden.

De Fab 5 zou ik heel graag als beste vrienden willen hebben. Alle vijf zijn op momenten over de top homo, maar je gaat er je niet aan ergeren. Na een half minuutje zijn ze vaak weer serieus en ze proberen niet hun manier op te leggen. De man, die hulp krijgt, heeft redelijk veel zeggenschap in wat er gaat gebeuren, maar neemt uiteindelijk vaak wel alle adviezen over, omdat hij tot in keer komt dat de Fab 5 gelijk heeft.

De Fab 5! Van links naar rechts: Bobby (design), Karamo (cultuur), Antoni (eten en wijn), Jonathan (verzorging) en Tan (mode)
Bron

Naast het make-over gedeelte is er, zoals ik al zei, ook ruimte voor diepe en serieuze gesprekken. In siezoen 1 is er een aflevering waarin een politieagent wordt geholpen, die een “Make America Great Again”-pet heeft en in zijn garage een bord voor Trump en Pence. Ook wordt de groep aan het begin van de aflevering aan de kant gehouden en zijn ze bang dat Karamo eventuele problemen gaat krijgen. Later in de aflevering hebben Karamo en de politieagent een serieus gesprek over stereotype, de gevaren daarvan en geweld. Dit had ik niet aan zien komen en vind het heel goed dat dit gedaan wordt. In een andere aflevering wordt een gelovige man geholpen en is er een gesprek met Bobby over homo’s en het geloof. Dit gesprek zat er een beetje aan te komen, omdat er verteld werd door Bobby dat hij religieus is opgevoed, maar dit gesprek waardeerde ik ook erg.

En dat is wat mij trekt in dit programma. Het is niet alleen het uiterlijk en de omgeving die aangepakt worden, maar er is elke aflevering ruimte voor een diep gesprek. Vaak over de gevoelens van de man en de reden waarom hij niet zelfverzekerd is of bang is, maar ook voor serieuze onderwerpen zoals geloof en geweld.

Bron
Queer Eye
Seizoen 1 en 2 staan momenteel op Netflix. Seizoen 3 verschijnt later in 2019.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s