Het blijft leuk

Ik kan me niet zo goed meer herinneren hoe oud ik was toen ik mijn allereerste The Sims spel kreeg, maar ik weet wel dat ik heel blij was. Het is en blijft wel mijn favoriete computerspel. Het is ook eigenlijk het enige computerspel dat ik ooit echt voor een langere tijd gespeeld heb.

En als ik hier op terug kijk dan moet ik lachen over hoe onschuldig ik het speelde. Ik snapte bij lange na niet hoe het spel werkte en maakte eigenlijk alleen maar personen die ik kende en snapte in het begin echt niet waar mensen heen gingen als ze een trap op gingen. Wist ik veel dat je op een knop kon drukken en dan een etage naar boven kon gaan. Er ging een wereld voor me open toen ik daar achter kwam.

Na The Sims kwam natuurlijk The Sims 2 en vooral aan dit spel heb ik hele fijne herinneringen aan. Samen met mijn beste vriendin speelde ik zo wat elke dag na schooltijd, als ik niet naar zwemtraining hoefde, dit spel. In negen van de tien gevallen maakte we een nieuwe familie die bijna een zelfde soort achternaam had (zonnebloem, zonnebloempitje, etc.), nadat we onze achternamen en die van mijn basisschoolvriendje al hadden gebruikt. Ook was ik altijd de volwassen, mijn basisschoolvriendje mijn man en mijn beste vriendin mijn dochter. We zagen er exact hetzelfde uit en dat was erg frustrerend als we een nieuwe familie hadden gemaakt en onze buren ons kwamen bezoeken, want als je niet dat groene dingetje boven je sim had hangen, kon je niet weten wie er bij jouw familie hoorde zonder er op te klikken.

Sinds een paar maanden kan ik weer terug naar de goede oude tijden, want toen zorgde mijn lieve ICT-vriendje ervoor dat ik weer The Sims kon spelen. Treinritjes tussen Groningen, Den Haag en Rotterdam werden een stukje korter doordat ik ongeveer twee uur per reis voor god speelde. Ook speel ik het nu fanatieker dan ooit. Alle dingen, die ik niet goed snapte als kind, vogel ik nu heel makkelijk uit met de hulp van Google of even logisch nadenken. Ook zorgt het soms voor leuke situaties, zoals de keer ik naar mijn vriend appte dat ik zwanger was en dat hij heel blij was dat wist dat ik ons na had gemaakt of de keer dat ik heel trots was dat mijn man een alienbaby had gekregen en mijn vader ontvoerd was door aliens.

Kortom The Sims blijft een heel leuk spel en zorgt er voor dat voor korte periodes mijn grootste probleem is dat een familielid ontvoerd is door aliens of dat er iemand opgegeten is door een vleesetende koeplant.

Bron
Advertentie

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s