A Cinderella Story: de favorieten uit mijn schoenencollectie

“Al op mijn vlucht verloor ik daar, mijn glazen muiltje bij het kasteel. De prins, hij vond het op het bordes, dit magisch, wonderschoon juweel. Door stad en land ging hij op zoek naar mij, het meisje van zijn dromen. Slechts mij behoort het muiltje toe. Mijn tijd is nu gekomen.” (De Efteling, Assepoester)

Mijn collectie schoenen is aanzienlijk groter dan die van Assepoester en telt ongeveer 40 paren. Dat is niet niks! Daarnaast heb ik van elk paar beide schoenen nog, daar kan Assepoes ook wel wat van leren. Ik heb een zwak voor rode schoenen, maar bijna iedere kleur is wel terug te vinden in mijn schoenenkast. Mijn schoenenkast lijkt wel een beetje op een Nike Store, dat blijft toch mijn favoriete schoenen- en sportmerk. Het is tijd om een aantal favoriete paren uit te lichten en aan de wereld te showen.

Daar gaan we al: rood. Rode Converse All Stars zijn al sinds 2011 in mijn collectie. Ik ben inmiddels bezig met mijn derde paar. Het derde paar zijn mijn ‘nette’ en het tweede paar is voor de meer modderige avonturen. Het eerste paar was in staat van ontbinding en hebben lang geleden hun laatste rustplaats gevonden in de vuilnisbak.

btf

Deze Mickey Mouse schoenen kostten geen drol en komen van de Primark. Ik wil nog steeds de echte ‘Vans X Disney’, maar dat is er nog niet van gekomen. Trouwens, zo slecht zitten deze nog niet voor schoenen van €15.

btf

Deze wat nettere, nubuck schoenen zijn van Ecco. Ik draag ze graag op mijn werk, omdat ze zo goed zitten en zowel netjes als sportief te combineren zijn.

btf

De gele, suède schoenen van Nike zijn mijn nieuwste aanwinst. Ik was meteen stapelverliefd toen ik ze zag. Ze zijn volledig oker geel, met uitzondering van het streepje op de achterkant. Een mooie knaller onder bijvoorbeeld een zwarte skinny jeans.

Deze bordeauxrode en lila-kleurige Nike Air schoenen staan misschien wel helemaal bovenaan mijn lijstje van favorieten. Ze zijn mooi en zitten bijzonder lekker. Er zit een goed dempend voetbed in en doordat de achterkant ietsje hoger is dan de voorkant, zorgen ze er ook voor dat ik een goede, rechte houding heb. Ik had in eerste instantie alleen de bordeauxrode, maar ik kwam de lila-kleurige tegen toen ze flink in de aanbieding waren. Tja, daar kon ik niets aan doen. Inmiddels zijn beide paren al mee geweest op aardig wat avonturen. Al draag ik ze natuurlijk nooit zoals op de foto (voor het geval dat iemand daar bang voor was…)

btf

Deze hoge rood met blauwe Nikes zijn al een dagje ouder. Ik draag ze vooral in de winter en ik vind dat vooral het reliëf in het rode gedeelte en het riempje aan de bovenkant ze bijzonder maakt. Daarnaast zijn rood en blauw mijn favoriete kleuren, dus je zou kunnen zeggen dat ze voor me gemaakt zijn.

btf

Deze blauwe Asics hebben ik ook nog niet zo lang. Ze hebben een fijne gel in het voetbed zitten en zien er op de één of andere manier net iets anders uit dan een Nike. Ze zijn ook een stuk smaller dan Nikes en daar heb ik wel aan moeten wennen. Maar ze waren het waard!

btf

En dan sluiten we ook maar geheel in stijl af met… rood! Deze rode lakschoenen zijn van Marco Tozzi. Ik vind het leuk om ze onder een net rokje of jurkje te dragen of onder een pantalon. Ze zijn door de rood naar zwarte kleurverloop net wat anders dan de meeste lakschoenen.

 

Hoe groot is jouw schoenencollectie? En wat is jouw favoriete paar?

Advertentie

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “A Cinderella Story: de favorieten uit mijn schoenencollectie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s