Welkom in brei-land

Nee, dit zijn geen goede voornemens. Eind december vroeg ik aan mijn moeder of haar werk breinaalden verkocht. De winkel, waar zij werkt, verkocht ze zelf niet, maar ze kon ze wel uit een andere winkel laten komen. “Want???” vroeg ze. “Ik wil leren breien” verkondigde ik via WhatsApp. Daarna hadden we het over welke breinaalden ik wilde en wat ik wilde gaan breien, maar daar kom ik zo op.

Eerst ga ik jullie vertellen over de reden waarom ik ben gaan breien. De laatste weken van 2018 gingen snel voorbij, maar niet te snel genoeg voor mij. Ik verveelde me namelijk heel erg. Ik had geen zin in mijn gebruikelijke hobby’s en op een gegeven moment werd ik gek van mezelf. Ik kwam daarna tot de conclusie dat ik iets nieuws wilde gaan leren, maar wat? Ik begon te scrollen door mijn tijdlijn op Facebook en Instagram en klikte door de Instastories. Tot ik op een gegeven moment iemand zag vertellen over breien en haar werk liet zien. Ik vond dat er wel grappig uitzien en na een tijdje googelen over breien en dingen opzoeken op Pinterest, besloot ik dat ik wilde gaan breien.

Toen ik eenmaal het besluit genomen had, appte ik mijn moeder en ging het wolballetje rollen. Nu zijn we weer bij de breinaalden en wat ik wil gaan breien, want dat waren twee hele goede vragen die mijn moeder stelde. Ik had namelijk geen flauw idee, eigenlijk nog steeds niet. Ik heb nu twee setjes breinaalden, één van vijf millimeter dikte en één van zes. Wat het ‘grote’ verschil tussen deze twee diktes is, is mij nog steeds een raadsel en wat ik wil gaan breien weet ik nog steeds niet. Ik kan namelijk nog steeds niet foutloos een steek maken.

Om het te leren heeft mijn vader Breien voor Dummies geleend uit de bieb en dat lees ik nu heel rustig door. Zelfs met rustig doorlezen lukt het niet altijd. Ik zit veel te kloten en roep dan mijn hulplijn in, mijn moeder, om te helpen. Als iets lukt, spring van blijdschap door het huis om het vaak daarna weer op een schelden te zetten, omdat het me niet gelijk een tweede keer lukt. Voor nu blijf ik het gewoon proberen tot ik het onder de knie krijg of er achter kom dat ik het toch niet leuk vind.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Welkom in brei-land”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s