Groetjes, 2018

Lieve Leonie,

Ik ben het jaar 2018 en ik was het jaar dat je voor het eerst het hele jaar niet naar school bent geweest of hebt gestudeerd. Dat was niet omdat je hebt gespijbeld en de koningin bent van het ‘soggen’, maar doordat je in 2017 bent afgestudeerd, nu dus officieel volwassen bent en werkt. Bevalt prima! Het was ook het jaar waarin je 26 bent geworden en voor het eerst van je leven een Disney-prinsessenfeest gaf. Je wilde niet te erg over the top gaan en had het dus niet aangekondigd. Je had ballonnen, gebaksbordjes en servetjes in stijl en een Frozen-beker, maar iedereen die binnen kwam vond het jammer dat hij/zij geen tiara op had. Een geslaagde dag dus!

Het is dit jaar gelukt om jouw haar zover te laten groeien dat je weer staartjes en knotjes kunt dragen. Super blij mee! Je hebt op sommige plekken op je hoofd ook wat haar moeten inleveren, helaas.

Wat waren nog meer hoogtepunten van 2018?

New Phototastic Collage

Disneyland Parijs & het Efteling Hotel
De meeste mensen in je leven geloofden het niet, maar je bent dit jaar voor het eerst van je leven naar Disneyland Parijs geweest. Eindelijk! Ze geloofden niet dat je daar nog nooit geweest was, gezien jouw levenslange obsessie met Disney (kalm, ik weet dat je geen Wibi Soerjadi bent en geen kamer hebt met Mickey Mouse knuffels). Je bent er samen met je vriend drie dagen geweest en jullie sliepen in het Santa Fe Hotel. Je vond het er heerlijk en hebt er enorm genoten. Zodanig dat je, sinds jullie terug zijn, je vriend alweer probeert te overtuigen om zo snel mogelijk wéér te gaan. Hij zucht tot nu toe vooral bij deze voorstellen.

Disney was tof, maar niet per se beter dan je andere vrienden: de Efteling. In november heb je een nachtje doorgebracht in het Efteling Hotel. Je was hier al eerder geweest, maar het was weer onvergetelijk! Zelfs het hotel in Disney haalt het niet bij de gastvrijheid van het Efteling Hotel.

fbt

Droogste zomer ooit gemeten & zwemmen met een zeehond
Oké, ik weet dat dit niet voor iedereen een hoogtepunt is, maar ik vind het wel bijzonder dat het in mijn jaar was. De zomer van 2018 was de droogste zomer die ooit gemeten is in Nederland. Daardoor heb je dit jaar twee keer in de Nederlandse zee kunnen zwemmen. Dat is twee keer meer sinds 2010. Je vind het heerlijk om op het strand te zijn en in de zee te kunnen zwemmen. Je bent bij Egmond aan Zee geweest en op Texel. Texel was de overduidelijke favoriet. Daar hebben jullie ook op een afstand kennis gemaakt met een zeehond, die net iets verderop zwom. Hij vroeg zich af wat al die rare wezens in zijn zee deden denk ik. Dat was ook het dier waar jouw vriend het minst bang voor was. Ik heb hem nog nooit zo hard horen gillen dan toen hij samen op zwom met een kwal.

IMG-20180228-WA0006

Onverwachts op natuurijs
In februari viel er sneeuw en vroor het onverwachts flink. Daardoor hadden de ijsmeesters van de plaatselijke ijsbaan (ondergelopen weiland) niet genoeg tijd om de ijsbaan écht goed voor te bereiden. Het ijs was zeker schaatsbaar en daar werd goed gebruik van gemaakt. Je was super blij dat je eindelijk weer eens in de openlucht kon schaatsen, maar achterop het weiland was het ijs niet sterk genoeg door de armoedige voorbereiding. Dat heeft niemand gezegd, waardoor je daar keihard door het ijs bent gezakt en super charmant even met je gehele lichaam hebt gevoeld hoe koud zo’n ijsbaan nou eigenlijk is. In dezelfde week was het trouwens ook al weer zo warm dat je ijs zat te eten. En deze keer niet een hapje uit de ijsbaan.

New Phototastic Collage2

Verder bestelde je per ongeluk meer dan 500 Frozen-stickers, zag je Huub van der Lubbe twee keer optreden, heb je een vrijwilligersbaantje bij de radio gekregen, vierden jouw opa & oma hun 60-jarig huwelijk en kon je Schiermonnikoog niet op omdat de pier was ondergelopen en reden jullie uiteindelijk met de bus door de zee. Een mooi jaar dus, al zeg ik het zelf!

Ik wens iedereen veel plezier met mijn opvolger, 2019, toe en ik hoop dat jullie genieten van alle dingen die jullie doen en veel geluksmomenten mogen beleven! Iedereen kan wel wat geluk gebruiken en daarom hier nog foto’s van dieren in kerstkleding.

New Phototastic Collage3

Groetjes, 2018.

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “Groetjes, 2018”

  1. Mooi jaaroverzicht meid!
    En om te bewijzen dat ik het echt goed gelezen heb………Eén klein foutje. Bij het door het ijs zak gebeuren!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s